SPORTURI  »  ATLETISM  »  ANTIDOPING

Prima decizie luată de Agenția Mondială Antidoping împotriva Rusiei! A fost suspendat laboratorul de la Moscova

Articol de GSP - Publicat marti, 10 noiembrie 2015 15:32

Agenția Mondială Antidoping (WADA) a suspendat laboratorul antidoping de la Moscova. Aceasta e prima decizie venită ca urmare a actelor prezentate de Comisia de anchetă independentă.

"Suspendarea interzice centrului antidoping de la Moscova să desfășoare activități în legătură cu Agenția Mondială Antidoping, neavînd voie nici să analizeze eșantioane de urină și sînge. Centrul antidoping de la Moscova dispune de 21 de zile pentru a face apel la această decizie în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS)", a notat WADA conform Mediafax.

O comisie mandatată de Agenția Mondială Antidoping (WADA) a solicitat ieri suspendarea Rusiei din toate competițiile sportive și a cerut retragerea acreditării laboratorului antidoping de la Moscova, care a distrus 1.417 de eșantioane.

În raportul de la Geneva, dat publicității după mai multe cazuri de corupție în cadrul IAAF (Federația Internațională de Atletism), Comisia WADA a recomandat și înlocuirea directorului laboratorului de la Moscova și a acuzat autoritățile ruse de "intimidare directă" asupra acestui laborator.

De asemenea, Comisia solicită suspendarea pe viață a cinci antrenori și cinci sportivi ruși, între care campioana olimpică la 800 metri Maria Savinova. Raportul notează că Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 au fost sabotate prin prezența mai multor atleți dopați.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează