SPORTURI  »  ATLETISM  »  ATLETISM

Rămîne acasă

Articol de - Publicat joi, 03 iulie 2008 00:00

Semifondista Liliana Popescu nu va mai merge la Beijing din cauza suspiciunilor de dopaj.

Lider mondial în proba de 1.500 de metri, Liliana Popescu este suspectă de dopaj în urma unui control efectuat în luna mai, la un concurs din Alger. Substanţa descoperită nu se află pe lista celor interzise, însă este foarte a­se­mă­nătoare cu eritropoetina şi poate fi asimilată acesteia. Atleta, an­tre­no­rul ei, Doru Roşca, şi federaţia de specialitate aşteaptă rezultatul contraexpertizei, după care se va de­cide dacă se va aplica vreo san­c­ţiu­ne şi care va fi aceasta. Lilia­na ur­mează să meargă azi la sediul FRA pentru a da o declaraţie.

În acelaşi timp însă, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român exprimă o poziţie tranşantă. “Vom aştepta şedinţa Comitetului Di­rec­tor al FR Atletism de luni, după care vom lua o decizie. Atît sportiva Liliana Popescu, cît şi antrenorul ei, Doru Roşca, sînt în delegaţia României”, a spus secretarul ge­ne­ral al COSR, Ioan Dobrescu. “Ce este sigur însă e că noi nu vom risca să ducem la Beijing nici un sportiv care se află chiar şi doar sub suspiciunea de do­paj. Acolo lucrurile vor fi drastice. Pentru oricine va fi prins pozitiv, fe­de­raţia de care aparţine sau, dacă aceasta nu dispune de fon­duri, Comitetul olimpic naţional va tre­bui să plătească o amendă de 100.000 de dolari. Noi nu vrem să pă­ţim aşa ceva ”, a adăugat Do­brescu.

4:00,35 este timpul cu care Liliana Popescu conduce în topul mondial al anului la 1.500 de metri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
 •  10 Iulie 2008, 14:39

Suspiciuni nu inseamna certitudini! Nu actioneaza prezumtia de nevinovatie pina ce vina este demonstrata?! Atunci, de ce nu li se aplica metada si pARLAMENTARILOR?! ... am ramine fara ... "alesi"!

 •  08 Iulie 2008, 12:08

Pe " sportivă " n-o duceţi . Foarte bine ! Dar pe " antrenor " ?

 •  03 Iulie 2008, 14:51

eram si sigur ca poate fi dopata...la rosca te poti astepta de la orice...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează