SPORTURI  »  ATLETISM  »  DOPAJ

Sportivii ruși suspendați din toate competițiile din cauza acuzațiilor de dopaj » Prezența la Jocurile Olimpice este pusă sub semnul întrebării

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 noiembrie 2015 10:17

Federația Internațională de Atletism (IAAF) a decis să suspende temporar Rusia din toate competițiile internaționale, inclusiv de la Jocurile Olimpice din 2016, din cauza acuzațiilor de dopaj.

Deciza a fost luată ieri seară, după o întrunire a consiliului Federației. Votul a fost 22-1 în favoarea suspendării sportivilor ruși, anunță BBC.

"Nu puteam trimite un mesaj mai clar. Este o rușine ce s-a întîmplat, dar și un semnal de alarmă. Trebuie să facem schimbări importante", a declarat Lord Coe, președintele IAAF.

Ministrul Sportului din Rusia a declarat că suspendarea este una temporară și că problema se va rezolva.

Atleţii de top ai Rusiei, incluzîndu-i aici pe participanţii de la Jocurile Olimpice şi cîştigătorii unor prestigioase competiţii internaţionale, au fost implicaţi într-un adevărat sistem de dopaj la iniţiativa statului.

 DE UNDE A PORNIT TOTUL

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a publicat un raport de 335 de pagini prin care descrie modul în care statul rus a încurajat dopajul prin programele sale. Stilul este comparat cu cel din anii '70 al RDG-ului. Raportul recomandă ca Federaţia Rusă să fie suspendată din competiţiile de atletism, iar unul dintre autori susţine că ar recomanda Comitetului Olimpic Internaţional să interzică participarea la Jocurile Olimpice din 2016.

Raportul incriminează atleţi, antrenori, doctori şi multe dintre instituţiile de stat al Rusiei, inclusiv Agenţia naţională antidoping şi un laborator din Moscova, acreditat pentru teste la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci 2014.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
144914332530986
Danut Ilasciuc  •  17 Noiembrie 2015, 07:50

Nu poti suspenda in bloc o tara la absolut toate ramurile de sport, decat daca este o facatura cu iz "geopolitic" menita ca cineva sa arate ca mai gaseste resurse de a izola si face sic Rusiei. Ce ma surprinde este incercarea de a justifica o asemenea aberatie si mai ales de a nivela creierele oamenilor simpli...e un fel de rau necesar...ar fi descoperit arme de distrugere in masa la sportivii rusi!

liviuemil
liviuemil  •  14 Noiembrie 2015, 17:56

Care e idi.... care a votat pentru nesuspendare???

Vezi toate comentariile (2)
Comentează