SPORTURI  »  ATLETISM  »  FESTIVALUL OLIMPIC AL TINERETULUI EUROPEAN DE LA UTRECHT

Vasluiul pe podium la FOTE » Aur şi record personal pentru Maria Ifteni

Articol de - Publicat marti, 16 iulie 2013 00:00 / Actualizat marti, 16 iulie 2013 21:31

Vasluianca Maria Ifteni a cucerit medalia de aur la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Utrecht (Olanda). Ea a cîştigat proba de 3.000 de metri cu timpul 9:41.26, ceea ce reprezintă un nou record personal.

După Mirela Lavric, o altă vasluiancă uimeşte Europa. Este vorba despre Maria Ifteni. Atleta de numai 16 ani a cucerit publicul la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), reuşind o cursă de excepţie în finala de la 3.000 de metri. Sportiva pregătită de profesoara Viorica Pintilie a stat în umbra irlandezei Sarah Siobhra O’Flaherty două treimi din cursă, pentru ca pe ultimii o mie de metri să preia conducerea, finişul fiind foarte bine gestionat tactic, contribuind decisiv la prima medalie pentru delegaţia României la FOTE.

“Este un rezultat de excepţie. O felicit din toată inima. Pentru mine înseamnă foarte mult. A avut o ambiţie ieşită din comun. Ea a participat la FOTE complet nerefăcută, însă şi-a dorit mult să concureze, iar pentru acest lucru merită toate aprecierile”, a declarat Viorica Pintilie, care a fost prezentă alături de sportivă la concurs.

Maria Ifteni a reuşit la FOTE un nou record personal. ~nainte de finala de la 3.000 de metri, cel mai bun timp al ei a fost de 9:45.97, iar după FOTE a reuşit să-şi îmbunătăţească timpul cu aproape patru secunde.

“Am avut emoţii, mai ales că am avut parte de adversare mult mai valoroase decât mine, însă am ştiut să gestionez tactic cursa şi să o câştig. Este cea mai valoroasă medalie din cariera mea şi sper să nu fie ultima”, a spus Maria Ifteni, legitimată la LPS Vaslui.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
thumbzilla..
thumbzilla..  •  19 Iulie 2013, 00:57

Bravo!Mult noroc in cariera viitoare.

atletul
atletul  •  18 Iulie 2013, 11:00

Am luat argint la aruncarea discului conform site-ului competitiei: Discus GIRLS FINAL Time :18:37 1 316 RAKOCEVIC Kristina 98 MNE 46.49 2 365 SESCU Carla Francesca 97 ROU 46.37

infos
infos  •  17 Iulie 2013, 00:00

Felicitari si suntem mandri de tine!!! :-)

Vezi toate comentariile (12)
Comentează