SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE ATLETISM

VIDEO Surpriză în finala feminină la 200 de metri » Cursă electrizantă: cu 50 de metri înainte de final era pe 3, dar a cîștigat la o diferență minimă

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 august 2015 16:04

Olandeza Dafne Schippers, 23 de ani, s-a impus în finala feminină a probei de 200 de metri.

Cursa a fost una spectaculoasă și extrem de echilibrată. Cu 50 de metri inainte de final, Schippers era pe locul trei, dar a avut forța de trece de cele din față și a cîștiga cursa. Olandeza a avut un timp de 21.63 de secunde, al patrulea timp din istorie.

Pe locul doi a venit jamaicana Elaine Thompson, la doar trei sutimi în spatele olandezei, cu un timp de 21.66 de secunde.  Medalia de bronz i-a revenit altei jamaicance, Veronica Campbell-Brown, care a avut un timp de 21.97 de secunde.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
974312599269118
Adrian Preda  •  28 August 2015, 19:43

Da, și eu m-am bucurat pentru Dafne, care e o tipă foarte modestă, o urmăresc de ceva timp pe Facebook. De altfel, și azi după ce s-a terminat cursa, ea voia să plece la vestiare, cred că îi era rușine să sărbătorească cu un tur de onoare. I-a dat cineva steagul Olandei, apoi s-a dus la părinții ei și s-a descărcat nervos cu niște lacrimi acolo. Bravo ei, mai ales că este și o heptatlonistă foarte valoroasă

sylverstar
sylverstar  •  28 August 2015, 19:17

@ Sorin Dafne are cel de-al treilea timp din istorie outdoor. Nu stiu cati stiu, dar si Romania are o reprezentanta in Top 10 al celor mai buni timpi din istorie la 200 metri, dar indoor: Ionela Tirlea, cu 22,39 la Maebashi in 1999. Pe langa Privalova, a mai fost si Marie Jose Perec din Franta, asta in epoca de dupa 1990. Inainte au fost mai multe est-germance, dar stim cu totii cum alergau atletii est-germani.

gorgeousroadkill
gorgeousroadkill  •  28 August 2015, 19:11
Postat de adi_stelistul pe 28 August 2015, 17:20

A mai fost ucraineanca, Jana Pintusevici. Oricum olandezii au avut o mare sprintera imediat dupa razboi, intrata in "hall of fame": Fanny Blankers-Koen (unii au numit-o cea mai mare atleta din istorie). Fata asta e urmasa aceleia. Si e o atleta completa, are si bronz la heptatlon la editia trecuta.

M-am uitat pe ESport Player la curse si urlam prin birou de bucurie si ieri si azi dupa victoriile lui Bolt si Schippers. Spre deosebire de fotbal, aici macar mai castiga si cei care nu-s dopati financiar sau altminteri. Am ajuns sa nu-i mai suport pe americani, ca pe rusi si spanioli, din cauza dopajului institutionalizat. Asa ca de fiecare data cand castiga cineva care macar are prezumtia de nevinovatie pentru mine e sarbatoare. Ceva-i ciudat legat de pista din Bird's Nest - PB-uri, NR-uri si CR-uri la gramada, pana si Eaton zicea ca-i stricat cronometrul dupa un ireal 45.00 la 400m. Cheers!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează