SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL STATULUI SINGAPORE

Cine-l mai opreşte pe Vettel? » Pilotul german şi-a mai trecut în palmares un trofeu: la Singapore

Foto: Reuters +1   FOTO
Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 23 septembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 23 septembrie 2013 15:50

Chiar dacă Alonso nu se lasă, diferenţa dintre Vettel şi spaniol se măreşte după fiecare cursă. Mai sînt 6 curse, iar germanul se apropie de cel de-al patrulea titlu consecutiv.

Dacă Vettel pleacă din pole-position e aproape sigur că va cîştiga cursa. Asta dacă nu se întîmplă ceva neprevăzut. Circuitul nocturn din Singapore îi prieşte de ceva timp campionului mondial. Dacă în 2008 şi 2010 Alonso a ieşit triumfător, iar în 2009 a fost rîndul lui Hamilton, ultimele două curse din Singapore au fost ale lui Vettel.

Sîmbătă, la Marina Bay, pilotul lui Red Bull a fost cel mai rapid, astfel că prima poziţie a grilei i-a revenit tot lui. Vettel a plecat bine în cursă. La fel a făcut-o şi Alonso, care repede a ajuns de pe poziţia a 7-a pe a 3-a după intrarea în primul viraj. Nici Rosberg (Mercedes) n-a mers rău. La un moment dat, a trecut şi de Vettel, pentru puţin timp însă deoarece pilotul lui Red Bull a revenit în frunte.

Safety car după ce Ricciardo a intrat în parapet
Germanul şi-a văzut în continuare de treabă. După ce Safety car-ul a apărut pe pistă în turul 25 în urma intrării în parapet a lui Ricciardo, Vettel a avut ceva emoţii. A rămas pe pistă, aceeaşi strategie preferînd-o şi Rosberg, Webber şi Hamilton.

Fernando Alonso a alergat nebuneşte. A profitat şi de apariţia Safety car-ului, ajungînd pînă pe poziţia secundă. Mai mult nu s-a putut pentru că diferenţa dintre el şi Vettel a fost la un moment dat de o jumătate de minut!

Chiar şi atunci cînd Vettel a oprit la final pentru schimbul de pneuri, cele trei secunde dintre ei au fost în cele din urmă aproape 20. E clar, monopostul lui Red Bull e la ani-lumină faţă de cel al lui Ferrari.

Strategie inteligentă pentru Raikkonen
Kimi Raikkonen a plecat în cursă de pe poziţia a 13-a. Au fost nişte probleme de sănătate în timpul sesiunii de calificări. Finlandezul lui Lotus a trebuit să rişte, optînd pentru o strategie cu doar două opriri la boxe. A profitat de opririle celorlalţi şi astfel a prins podiumul.

Imaginea cursei
Webber a făcut autostopul
Mark Webber n-a reuşit să termine cursa. Se îndrepta fără emoţii spre un loc 4. Cutia de viteze i-a cedat şi, chiar dacă australianul şi-a forţat monopostul, acesta a cedat înainte de finiş, luînd chiar foc. Pentru că distanţa era mare pînă la boxe, în ajutorul lui Webber a sărit Alonso. Spaniolul l-a suit pe pilotul lui Red Bull chiar pe monopost. Sîntem curioşi ce s-ar fi întîmplat dacă în locul lui Webber era Vettel! (foto 2)

33 de victorii a strîns Vettel în Formula 1, victoria din Singapore fiind cea care l-a propulsat pe german înaintea lui Alonso, care a rămas la cota 32

3 succese a strîns Vettel pe circuitul Marina Bay (2011, 2012 şi 2013)

588130-clasament-cursa.jpg

588131-clasament-general.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
danieb
danieb  •  23 Septembrie 2013, 17:08

O sa-l opreasca FIA...exact cum l-au oprit pe Schumacher, cu regulamentul...deocamdata, dintre piloti nu are cine

rarescipri
rarescipri  •  23 Septembrie 2013, 16:21

Anul asta nu il mai opreste nimeni pe Vettel . Dupa cum am mai spus , titlul e rezolvat in proportie de 95 la suta . Dar cred ca sezonul viitor va fi mult mai echilibrat si mai disputat decat acesta . Mizez pe Kimi in sezonul viitor . Daca cu Lotus reuseste ce reuseste , cu Ferrari va fi mai aproape de Vettel . Bineinteles , daca italienii ii vor pune la dispozitie un monopost performant . Nu trebuie exclusi Alonso , Hamilton , Rosberg si chiar Button , piloti care pot oricand sa intoarca o cursa in favoarea lor . Cred ca un sezon reusit va avea si Grosjean , daca cei de la Lotus vor remedia problemele mecanice din timpul cursei .

blondistador
blondistador  •  23 Septembrie 2013, 16:01

Doamna cu coasa poate! In rest absolut nimeni, Vettel e la minute distanta de urmaritor(i).

Vezi toate comentariile (7)
Comentează