SPORTURI  »  AUTO  »  REVENIRE

Cursa cea mai grea » Accidentat grav la cursa SuperStock 600 din Portimao, Mircea Vrăjitoru îşi revine cu paşi mărunţi

Mircea Vrăjitoru în vremea cînd lupta cu timpul pe pistă. Părinţii lui nu permit ca fiul lor să fie încă fotografiat, dată fiind situaţia medicală deosebită
Mircea Vrăjitoru în vremea cînd lupta cu timpul pe pistă. Părinţii lui nu permit ca fiul lor să fie încă fotografiat, dată fiind situaţia medicală deosebită

Articol de - Publicat joi, 29 august 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 28 august 2013 19:39

Faţă de acum două luni, băiatul îşi poate coordona parţial mişcările capului, strînge mîna apropiaţilor, scoate sunete şi "bate cuba" cu fratele său: iar cînd mişcă braţul şi piciorul stîng, imită gesturi din timpul curselor!

Dubiţa familiei Vrăjitoru e oprită într-o parcare din cartierul Drumul Taberei. În faţă, pe locul din dreapta, stă Mircea. Ţine capul drept, mîna stîngă e îndoită, cu degetul arătător îndreptat către uşă. "Uite, mami, un fan!", surîde mama, Mihaela. Cea care, alături de Octavian, tatăl, îi era alături la orice competiţie sportivă.

Ca înaintea curselor din urmă cu un an, Mircea nu poate ignora suporterii sau jurnaliştii: îmi observă mîna, o strînge apăsat şi o eliberează după cîteva secunde! Nimic mecanic. Băiatul mişcă privirea, simte tot ce roieşte în jurul său, recunoaşte persoanele care-i sînt alături.

"Cuba" cu fratele
Sprijinit de uşa deschisă, Tavi îl îmbărbătează şi rezumă ultimele două luni. "Sîntem foarte fericiţi că scoate sunete. Un mare plus!". Nu răspunde articulat la cuvintele părinţilor, dar cei doi spun că Mircea scînceşte, periodic, cînd are nevoie de ceva.

Nu uită nici salutul cu Bogdan, fratele său, o obişnuinţă din vremea cînd lua startul în cursele moto. "Acum cîteva zile, fratele i-a întins mîna. «Bate cuba»!".

Ecoul palmelor persistă ca o furnicătură plăcută pentru cei doi părinţi.

Fără frînă
De aproape un an de zile, Mircea Vrăjitoru duce o cursă inversă. Nu are nevoie nici de motocicletă, nici de o viteză exagerată, doar de paşi mărunţi şi siguri.

Frînele nu îi folosesc: părinţii speră să îşi revină cît mai repede.
La finalul vizitei, Mihaela îi întinde braţul ei stîng. Îşi "înşurubează" pe antebraţ palma dreaptă a tînărului, cea imobilă. "Hai, mami, frînează!".

Băiatul strînge braţul mamei cu palma, roteşte uşor înainte şi înapoi ca şi cum ar accelera în cursă. În cursa cea mai grea.

Aproape un an de la accident
Mircea Vrăjitoru, cel mai promiţător tînăr motociclist al României, a suferit un grav accident în cursa SuperStock 600 din Portimao, Portugalia, în septembrie 2012.

S-a dezechilibrat, a căzut pe pistă, după care a fost lovit în cască de un alt competitor. A fost internat în Portugalia, apoi la Timişoara şi Bucureşti. De la finele anului trecut se recuperează acasă.

"Chiar zilele trecute a fost pus pentru prima oară de kinetoterapeuţi în genunchi. Nu mai face exerciţiile de acum două luni, nu mai are probleme cu îndreptatul creştetului" (Octavian Vrăjitoru, tatăl lui Mircea)

"Eu sînt responsabilă cu mîncarea, Tavi, soţul meu, îi dă de băut. Nu prea îi place apa, preferă doar suc, aproape 2 litri pe zi" (Mihaela Vrăjitoru, mama lui Mircea)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
mihaienache
mihaienache  •  30 August 2013, 05:18

simoncelli nu a scapat dintr-un accident similar deci dumnezeu te iubeste,lupta pt fiecare secunda din cursa vietii pe care o alergi acum !!!! sanatate maxima !!

durul
durul  •  29 August 2013, 15:23

Mircea, continua-ti cursa,cursa vietii ... dupa ce s-a petrecut anul trecut ,cu greu credeam ca vei ajunge la asemenea progrese ! fii tare ,cei dragi iti sunt alaturi ...

vasyfin
vasyfin  •  29 August 2013, 14:25

FII TARE OMULE.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close