SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL UNGARIEI

Cursă de urmărire » Lewis Hamilton n-are voie să rateze victoria în Ungaria dacă vrea să rămînă în cărţi pentru titlu

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 iulie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 25 iulie 2014 21:00

Hamilton trebuie să adune mai multe puncte faţă de Rosberg în ultima cursă înainte ca Formula 1 să intre în vacanţa de vară


Lewis Hamilton nu-şi mai permite paşi greşiţi. Hungaroring-ul este ultima etapă înaintea pauzei de vară din Formula 1, iar britanicul vrea să recupereze în clasamentul piloţilor după victoria lui Rosberg de săptămîna trecută din Germania. 14 puncte este diferenţa dintre cei doi. Nu este mare, o victorie a lui Hamilton coroborată cu un abandon sau o clasare în afara punctelor ar inversa situaţia, doar că se intră în linie dreaptă după Grand Prix-ul Ungariei.

Important este care dintre cei doi va obţine pole-position-ul, fiind puţin probabil că altcineva se va dovedi astăzi, în calificări, mai rapid decît unul dintre cei doi piloţi Mercedes.

La fel de importante vor fi strategiile lui Hamilton şi Rosberg. E clar că acestea vor fi diferite, deşi surse din Marele Circ afirmă că Mercedes va impune aceeaşi strategie pentru toată lumea, cu acelaşi număr de opriri la boxe şi cam în acelaşi timp.


Doar 196 km/h pe Hungaroring
Hungaroring este cel mai lent din calendarul Formulei 1, deşi Monaco şi Singapore sînt circuite stradale. Viteza maximă pe care o poate atinge un pilot este de doar 196 km/h, linia de start-sosire fiind scurtă. În rest, combinaţii de viraje dese şi lente.

Tradiţie McLaren
Echipa britanică McLaren se simte cel mai bine pe circuitul de la Hungaroring. Şase dintre ultimele nouă curse desfăşurate în Ungaria au fost cîştigate de către piloţii McLaren. Hamilton a cîştigat de trei ori (2007, 2009 şi 2012), britanicul triumfînd şi anul trecut, cînd a concurat însă pentru Mercedes. Jenson Button a ieşit şi el victorios în 2011 (mai are un succes în 2006 pentru echipa Honda). Alţi doi piloţi care au cîştigat pentru McLaren au fost Kovalainen (2008) şi Raikkonen (2005)


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează