SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL SPANIEI

Din nou Ferrari

Articol de - Publicat marti, 29 aprilie 2008 00:00

Raikkonen şi Massa şi-au adjudecat primele două poziţii în Catalunya, la fel ca în Bahrain, etapa trecută.

Să fie anul lui Ferrari? Deo­cam­dată, după primele 4 eta­pe, scuderia italiană con­du­ce ostilităţile. La Barcelona, la fel ca şi în Bahrain, a fost un succes to­tal pentru team-ul de la Mara­nel­lo. De data aceasta s-a schimbat ordinea: Raikkonen a cîştigat, iar Massa a terminat pe locul secund.

În Catalunya, Ferrari a început bine, cu Raikkonen conducător de pluton. Alonso, marea surpriză a calificărilor, n-a reuşit să ţină ritmul, predîndu-i poziţia secundă, cîştigată surprinzător la grilă, lui Massa. Alonso spunea înainte de cursă că ar fi mulţumit dacă ar termina pe locul 6.135.000 de spectatori prezenţi pe circuitul bar­ce­lonez au sperat că spaniolul va fa­ce o cursă remarcabilă. În turul 35, el a fost nevoit să abandoneze şi totul s-a sfîrşit. Încă o duminică nea­gră pentru Renault pentru că juniorul Piquet, coechipierul lui Fer­nan­do, a comis-o din nou. După ce a cunoscut un pic nisipul Catalunyei de pe marginea piste, Piquet s-a lovit cu Bourdais, ambii fiind nevoiţi să abandoneze.

În acest timp, Raikkonen sta­bi­lea recorduri după fiecare tur de pis­tă. Era cursa finlandezului, iar Massa i-a ţinut trena pînă la sfîrşit. Chiar dacă Hamilton a urcat şi el pe po­dium, cei de la McLaren n-au mo­tive de bucurie, Ferrari distan­ţîndu-se la 13 puncte în clasa­men­tul general.

Momentul cel mai fierbinte de la Barcelona a fost accidentul lui Kovalainen. În turul 22, pilotul a pierdut controlul vola­nu­lui după ce cauciucul din stînga faţă i-a explodat. Monopostul (foto) a intrat cu 200 km/h în zidul de pneuri de pe margine. Din cauza vitezei, mono­postul, efectiv, a fost îngropat în cauciucuri. Finlandezul a scăpat, din fericire, teafăr. În momentul ajungerii echipelor de intervenţie, el a ridicat mîna în semn că totul e OK, iar investigaţia medicală amănunţită efectuată a doua zi nu a relevat nimic grav.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează