SPORTURI  »  AUTO  »  MOTOCROSS

FOTO Cu grădiniţa la motocros » Cei mai mici piloţi au concurat în prima etapă a Dementor KTM Motocross Cup

David Sora. +5   FOTO
David Sora.

Articol de - Publicat marti, 01 mai 2012 00:00 / Actualizat luni, 30 aprilie 2012 19:33

Prima etapă din Dementor KTM Motocross Cup a avut loc la Prundu. Au fost prezenţi toţi piloţii importanţi din România, iar cei mai mici dintre concurenţi încă n-au intrat în clasa I.

Circuitul din Prundu, Giurgiu, 35 kilometri de oraş. În 2010, nu exista nimic acolo. O cîmpie cu mai multe terenuri agricole şi cam atît. Familia Corbea, pasionată de motociclism, şi-a propus atunci să facă un circuit, iar acum se spune că este cel mai bun din ţară.

Prima etapă din cele şase pentru Dementor KTM Motocross Cup. Nu este ceva organizat de federaţia de specialitate. Este o competiţie privată care a strîns 4.000 de spectatori pe margine! Cam cîţi se strîng la multe meciuri de fotbal din prima ligă. Participă tot ce are mai bun motocrosul românesc. De fapt e pentru toată lumea care iubeşte acest sport, fie că vorbim de profesionişti sau amatori. Cei mai mici dintre concurenţi încă n-au ajuns la şcoală pentru că nu îndeplinesc criteriile de vîrstă. Dar sînt extrem de curajoşi, cu părinţi la fel de curajoşi!

Clasa 50 cmc este cea mai mică clasă. Clasa pentru grădiniţă. Copiii care participă la această categorie au vîrste între 3 şi 7 ani. Cei mai mulţi dintre ei sînt încă la grădiniţă.

Micile motociclete nu sînt jucării. Sînt replici fidele ale motocicletelor de concurs, ceea ce înseamnă că tehnica de pilotaj este aceeaşi. Clasa 65 cmc este pentru copiii cu vîrste între 7 şi 12 ani.

Poveştile lor

David Sora este cel mai mic membru al clubului Top Cross. Are 7 ani, iar la toamnă va intra în clasa I. A primit cadou, pe cînd avea doi ani, un ATV electric. Pentru că avea reflexe bune, tatăl său i-a cumpărat ATV-uri din ce în ce mai puternice, pînă anul trecut, cînd David a fost la Ciolpani la circuitul de motocros. A renunţat la ATV în favoarea motocicletei. A început antrenamentele. A fost alături de antrenorul său, Adrian Răduţă, la două cantonamente în Spania.

Cristian Marinescu (Vectra Zărneşti) a prins podiumul la Prundu, locul 3. Are aproape 7 ani şi se pregăteşte pentru clasa I. Pasiunea pentru motociclete a prins-o repede pentru că a stat multe zile alături de tatăl său, care repară motociclete şi ATV-uri. "Nu l-am forţat niciodată. Acum doi ani a participat la o cursă doar din curiozitate. Anul trecut a bifat toate etapele din campionatul de motocros, iar în 2012 şi-a propus să prindă cît mai multe podiumuri", a declarat Marinescu senior. Fiul său se antrenează de trei ori pe săptămînă, fiecare şedinţă de pregătire fiind de 60 de minute.

Achim Marius Popovici a fost cîştigătorul clasei 50 cmc. A primit şi un premiu: participarea la o cursă în Ungaria, care urma să aibă loc chiar a doua zi. Imediat după Prundu, tatăl său şi-a luat copilul şi au plecat cu maşina spre Ungaria pentru a prinde concursul. Din Giurgiu pînă în ţara vecină au mers noaptea 900 de kilometri. "A primit această recompensă nu pentru faptul că a cîştigat la Dementor KTM Motocross Cup. Am realizat că nu e un capriciu de moment al copilului meu pentru acest sport".

Ordog Zoltan (ORT Racing Ojdula) s-a clasat pe poziţia a 4-a la clasa 50 cmc la Prundu. Are 5 ani şi numără deja doi ani în motocros, supermoto şi viteză motodrom, unde anul trecut a ieşit vicecampion naţional la clasa juniori III. Iarna se antrenează alături de tatăl său chiar şi pe gheaţă, cuiele fiind obligatorii pe cauciucuri, pe lacurile îngheţate din Covasna.

Două motociclete premii pentru copii
Premiile pentru Dementor KTM Motocross Cup sînt două motociclete KTM, un SX 50 şi un SX 65, şi vor fi acordate pentru cîştigătorii claselor 50 şi, respectiv, 65 cmc. Dan Tatoiu este pilot în Campionatul Naţional de raliuri, iar acum este sponsorul competiţiei. "Iniţial, ne-am gîndit la două motociclete: una pentru adulţi, cealaltă pentru copii. Dar cum ei sînt viitorul, am hotărît să acordăm cîte o motocicletă pentru fiecare clasă de «pitici», 50 şi 65 cmc. Un premiu pentru adulţi ar fi generat, probabil, orgolii şi discuţii", a declarat Tatoiu, şi el un fost motocrosist.

Clasament

50 cmc
1. Marius Achim Popovici (AMC Bogdan)
2. George Iulian Lido Manta (Xtreme Cîmpina)
3. Cristian Marinescu (Vectra)

65 cmc
1. Bendek Kadar (Sugas)
2. Hunor Szfarli (ORT Race Ojdula)
3. Andrei Emil Poponut (Steaua Bucureşti)

Citește și:

România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
Nationala
România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
S-a aflat acum! Laszlo Boloni va semna cu noua echipă » S-au înțeles înainte de barajul pentru salvare!
Campionate
S-a aflat acum! Laszlo Boloni va semna cu noua echipă » S-au înțeles înainte de barajul pentru salvare!
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”
Nationala
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close