SPORTURI  »  AUTO  »  AUTO

GALERIE FOTO În lumea bună! » Gazeta a testat noul Chevrolet Aveo

În afara sedanului, Chevrolet Aveo are şi varianta în 5 uşi, hatchback +3   FOTO
În afara sedanului, Chevrolet Aveo are şi varianta în 5 uşi, hatchback

Articol de - Publicat miercuri, 21 septembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 20 septembrie 2011 22:41

Aveo rămăsese ultimul model din gama celor de la Chevrolet care mai păstra legături cu Daewoo. Noul Aveo arată acum cu totul altfel.

Gata cu Daewoo! Aveo era ultimul model care mai avea cît de cît legături cu defunctul Daewoo. Chevrolet şi-a schimbat gama, iar Aveo era ultimul de pe listă, cu cele două versiuni, sedan şi hatcback. Cum românii preferă varianta cu 4 uşi, vom ocoli hatchback-ul. Probabil va mai dura un pic pînă cînd clienţii din România vor prefera hatchback-ul, atît de căutat în Europa de Vest. Povestim, în concluzie, despre notchback, mai pe româneşte, sedan.

Aveo s-a prezentat pentru drive-test cu un motor de 1.6 benzină, 115 CP. Soluţia cea mai puternică, pentru că micul sedan oferă şi alte două variante pe benzină: 1.4, 100 CP şi 1.2, cu 70 CP şi 86 CP. Capitolul diesel este şi el prezent cu două versiuni ale motorului 1.3 litri, cu 75 şi 95 CP cu tehnologie Start&Stop.

Revenind la vîrful de gamă, 1.6 litri,115 CP şi un cuplu maxim de 155 Nm care se dezvoltă la 4.000 rotaţii de minut şi o cutie cu cinci rapoarte. Ai nevoie de turaţii înalte pentru a obţine tot ce poate ea, important este că Aveo este bine antifonat, iar sunetele răzbat cu greu în interior. Ruliul este redus, direcţia e OK, în sensul în care volanul nu este foarte sensibil la schimbările fine de direcţie.

Pentru că este o maşină de familie, hatchback-ul fiind rezervat celor mai tineri, fără obligaţii, Chevrolet a adus un plus în ceea ce priveşte dimensiunile. Are 4.399 mm lungime şi 1.735 mm lăţime. Adică este mai lung şi mai lat decît vechiul model. Îmbunătăţiri s-au adus şi la nivelul portbagajului, volumul de încărcare fiind de 502 litri.

10.900 de euro (TVA inclus) este preţul de pornire pentru un Chevrolet Aveo 1.2 benzină, 70 CP

Adversari
Dacia Logan 6.500 euro (TVA inclus)
Renault Symbol 9.400 euro (TVA inclus)
Hyundai Accent 9.784 euro (TVA inclus)

Chevrolet Aveo 1.6 i MT 115 CP
Preţ 13.700 euro (TVA inclus)
Performanţe:
- 0-100 km/h 11,3 s
- Viteză maximă 189 km/h
- Consum mixt 6,6 l/100 km
Date tehnice:
- Capacitate 1.598 cmc
- Putere maximă 115 CP/6.000 rpm
- Cuplu maxim 155 Nm/ 4.000 rpm

Verdictul GSP:
- Chevrolet Aveo, cu noul look, poate deveni un adversar redutabil în faţa Loganului. Chiar dacă e mai scump, Aveo are dotări superioare maşinii româneşti

Design ok
Motor ok
Consum ok
Dotări ok
Preţ ko

Plusuri:
- Bine tehnologizată
- Designul este mult schimbat în bine faţă de modelul precedent. Faruri duble proeminente, iar grila radiatorului e formată din două părţi. Habitaclul este chiar atrăgător în comparaţie cu cel folosit la precedentul model, unul extrem de modest. Ceasul de la bord e cam acelaşi de la modelul Spark, lansat înaintea lui Aveo, iar comenzile sînt iluminate într-o culoare "ice-blue". Sedanul lui Chevrolet oferă 6 airbaguri, cruise control şi sistem de control al stabilităţii ABS cu EBD. Noul Aveo are inclus sistemul prin care menţine maşina pe loc atunci cînd se află în rampă timp de 1,5 secunde.

Minusuri:
- Logan, marele rival, e mai ieftin
- Noul Aveo are un mare rival, Dacia Logan, o maşină low-cost. Diferenţa e mare între preţurile de pornire ale celor două, Loganul fiind mult mai ieftin. În schimb, Aveo plusează la opţionale, în dotarea standard, cei de la Chevrolet oferind 6 airbaguri, cruise control, aer condiţionat manual, oglinzi electrice şi închidere centralizată.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
bog23
bog23  •  21 Septembrie 2011, 11:06

cine isi ia logan ?doar pensionarii ,un logan full costa 13000 euro ,si tot ii mai cheala decat Chevrolet Aveo

dnicu
dnicu  •  21 Septembrie 2011, 10:48

unde e galeria foto ? ati testat masina in showroom ? un articol de toata jena :(

Vezi toate comentariile (2)
Comentează