SPORTURI  »  AUTO  »  SIBIU RALLY CHALLENGE

GALERIE FOTO » Un Austin de 92 de ani este vedeta vehiculelor istorice la Sibiu Rally Challenge

Articol de - Publicat vineri, 19 august 2016 12:22

A început Sibiu Rally Challenge, competiție dedicată mașinilor istorice și sporturilor cu motor!

Este prima ediție în care vehicule de epocă pot fi admirate și văzute timp de trei zile cum se descurcă pe cele mai frumoase trasee din jurul Sibiului, inclusiv pe Transfăgărășan, lungimea totală a traseului fiind de 430 de kilometri.

Cel mai vechi automobil este un Austin 20/4 Sedan Tourer din 1924, adus tocmai din Australia. De doi ani, aparține românului Gabriel Bălan. Este o replică a unui Rolls-Royce din acele vremuri, cu patru cilindri în linie, care deși a împlinit o vârstă venerabilă, 92 de ani, încă funcționează. Nu are servo-direcţie, frâna lucrează pe bază pe cabluri. Proprieetarul a mărturisit că cea mai mare viteză pe care a atins-o cu aceasta a fost de 92 de kilometri la oră, în timpul unei curse de 500 de kilometri Constanţa – Bucureşti – Constanţa.

N-au lipsit de la start Ferrari, Porsche, Austin, Triumph, Rolls-Royce, BMW, Renault, Skoda, Fiat, iar mărcile românești, precum Aro și Dacia, cu cele două modele consacrate, 1110 și 1300, nu puteau lipsi. În total s-au înscris 72 de echipaje din 8 țări care participă la competiția înscrisă în calendarul internațional FIVA.

"Este un amestec interesant de mașini de epocă, mașini de curse și mașini incluse în categoria Young Timer. Am pornit-o pe un drum nou și aș vrea să mulțumesc celor de la Retromobil Club România că au avut încredere în noi și că am reușit să înscriem acest eveniment în calendarul internațional al Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA)", a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

Astăzi și mâine, traficul va fi restricționat pe unele secțiuni de drumuri naționale sau județene:

  • Vineri (19 august) Călugăru (DJ 106 J) – Gura Râului (intersecție cu DJ 106A) – închis între orele 16:00 – 18:00
  • - Sâmbătă (20 august) Transfăgărășan: Bâlea Cascadă ( de la monument) până la Balea Lac închis între orele 14:00-16:00

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close