SPORTURI  »  AUTO  »  

Grazie, signore! » Celebrul designer italian care a desenat cele mai frumoase maşini a decedat

Sergio Pininfarina a primit în 2005 de la fostul
președinte al Italiei Carlo Azeglio Ciampi titlul
de senator pe viață +10   FOTO
Sergio Pininfarina a primit în 2005 de la fostul președinte al Italiei Carlo Azeglio Ciampi titlul de senator pe viață

Articol de - Publicat miercuri, 04 iulie 2012 00:00 / Actualizat marti, 03 iulie 2012 23:07

Sergio Pininfarina, celebrul designer italian care a desenat cele mai frumoase maşini, Ferrari fiind însă marca pe care a iubit-o cel mai mult, a murit la 85 de ani


Designul maşinilor va fi de acum înainte mai sărac! A murit, la 85 de ani, Sergio Pininfarina, celebrul designer auto care a desenat cele mai frumoase maşini! A lucrat pentru Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Cadillac, Volvo, Bentley, Maserati, Rolls Royce, însă cel mai puternic şi-a pus semnătura pe Ferrari. Începînd cu anii '50, aproape toate modelele renumitei mărci italiene au trecut prin mîinile sale.
Sergio Pininfarina a murit acasă, în locuinţa sa de lîngă Torino, luni noapte. I-au fost aproape soţia, Giorgia, fiica, Lorenza, şi fiul său, Paolo.

Sergio Pininfarina a fost fiul lui Battista Farina, fiul fondatorului Carrozzeria Pinin Farina. Numele său de familie a fost schimbat din Farina în Pininfarina în 1961 printr-un decret prezidenţial. Motivul? Pentru a se potrivi cît mai bine cu numele companiei, un brand de mare notorietate în lumea auto şi nu numai. Bărci, ceasuri, sticle de vin, clăpari de schi, frigidere, cafetiere, biciclete şi foarte multe alte produse au primit semnătura celebrului designer!

Carrozzeria Pinin Farina a fost fondat în 1930 de către Battista Farina, atunci cînd Sergio avea doar 4 ani! În 1966, tatăl fondator moare, iar Sergio Pininfarina a preluat afacerea pe care a condus-o timp de 40 ani. În 2006, l-a lăsat pe unul dintre fiii săi, Andrea, să conducă. Doi ani mai tîrziu, acesta moare într-un accident de motocicletă la 51 de ani, iar locul său la conducerea lui Pinin Farina a fost luat de celălalt fiu al lui Sergio, Paolo.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (3)
toni_fcsb
toni_fcsb  •  04 Iulie 2012, 11:53

Odihneasca-se in pace!

reddogradumtl
reddogradumtl  •  04 Iulie 2012, 02:08

Chiar ieri am admirat un Maserati Quattroporte semnat Pininfarina. R.I.P.

terminatorul2
terminatorul2  •  04 Iulie 2012, 01:19

Odihnescă-se in pace !!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează