SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL SUA

Jules Bianchi, în stare critică » Familia pilotului francez a oferit informaţii noi despre starea lui de sănătate

Articol de GSP - Publicat sambata, 01 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 01 noiembrie 2014 00:22

Printr-un comunicat de presă, familia lui Jules Bianchi a oferit ultimele informaţii privind starea de sănătate a pilotului francez, victima unui teribil accident petrecut acum aproape o lună la Suzuka. Pilotul lui Caterham se află în continuare în stare critică, dar stabilă.

Duminică se împlinesc patru săptămîni de la groaznicul accident suferit de francezul Jules Bianchi la Suzuka. Din cauza ploii, pilotul lui Caterham pierdea controlul monopostului şi lovea violent tractorul care remorca maşina avariată a lui Adrian Sutil, ce suferise un accident similar cu numai un tur în urmă. Totul s-a întîmplat la o viteză de peste 200 km/h, forţa estimată la impactul monopostului cu utilajul fiind de 50 g.

Traumatism cranioencefalic a fost primul diagnostic pus de medicii spitalului Yokkaichi pentru Bianchi. Francezul a fost operat imediat după accident pentru a i se înlătura un hematom cranian.

De atunci, informaţiile privind starea de sănătate a pilotului sînt extrem de puţine. Ultimul comunicat de presă l-a dat chiar familia lui Bianchi.

"Starea lui Jules este critică, dar stabilă. Chiar dacă nu avem nici o informaţie nouă, ştim că există mulţi oameni în întreaga lume care îl sprijină pe Jules. El luptă cu adevărat", a anunţat familia Bianchi.

Familia lui Bianchi mulţumeşte pentru mesajele de încurajare
Presa internaţională a relatat anterior că pilotul ar putea fi mutat la un spital din Tokyo. Membrii familiei Bianchi a dezminţit deocamdată această variantă.

"Lupta lui Jules cu viaţa va continua la Yokkaichi. Luăm lucrurile pas cu pas, iar informaţii suplimentare vă vom oferi la momentul potrivit. Pînă atunci, mulţumim tuturor celor care continuă să se gîndească la Jules", a adăugat familia.

Fără Caterham şi Marussia la Austin
Caterham şi Marussia nu vor lua startul la Austin din cauza problemelor financiare, cele două echipe intrînd în insolvenţă. Astfel, în Grand Prix-ul Americii se vor alinia doar 18 monoposturi. Ultima oară cînd s-a mai înregistrat o participare atît de slabă într-o cursă din F1 s-a întîmplat în 2005, la Marele Premiu al statului Monaco.

17 puncte între Hamilton şi Rosberg
Toată atenţia pentru Grand Prix-ul Americii se va îndrepta către duelul dintre Lewis Hamilton şi Nico Rosberg pentru titlul mondial. În acest moment, britanicul are un avans de 17 puncte, Hamilton avînd şi un avantaj moral după ultimele patru victorii consecutive. Titlul mondial se joacă în continuare, avînd în vedere că, la ultima cursă, cea de la Abu Dhabi, punctele se vor dubla.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează