SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL GERMANIEI, AZI, ORA 15:00, ÎN DIRECT PE DOLCESPORT

Lider la grilă » Nico Rosberg a obţinut al cincilea pole-position din acest sezon

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 iulie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 19 iulie 2014 23:28

Nico Rosberg a obţinut pentru a cincea oară în acest sezon pole-position-ul. Bucuria este cu atît mai mare pentru german dat fiind faptul că rivalul său, Lewis Hamilton, a intrat în parapete şi va pleca de pe poziţia a 15-a.

După victoria de la Silverstone a lui Hamilton, între britanic şi Nico Rosberg diferenţa este de doar 4 puncte.

Calificările de la Hockenheim i-au surîs lui Rosberg, germanul fiind cronometrat cu 1:16.540 secunde. Pilotul lui Mercedes a reuşit astfel cel de-al cincilea pole position în acest sezon, fiind primul şi la acest capitol, pentru că Hamilton a strîns doar 4 pole-uri în 2014.

Bucuria e cu atît mai mare pentru fanii lui Rosberg deoarece Lewis Hamilton a suferit un accident din motive tehnice şi va pleca doar de pe locul al 15-lea al grilei. În prima sesiune a calificărilor, acesta a pierdut spatele monopostului (defecţiune la frîne), lovindu-se frontal de parapeţi

Williams în formă
Echipa britanică dovedeşte că este singura care-i poate face faţă în acest moment lui Mercedes. Valtteri Bottas şi Felipe Massa au ocupat locurile doi şi, respectiv, trei. Surprinde prezenţa în linia a doua a grilei a lui Kevin Magnussen, danezul de la McLaren fiind mai rapid faţă de cei doi piloţi ai lui Red Bull: Daniel Ricciardo şi Sebastian Vettel.

Modernizat în 2012
Circuitul de la Hockenheim a fost modernizat în 2002, fiind păstrată doar o mică parte din cel vechi, astfel că piloţii nu mai trec prin pădure. Din 2002, cinci dintre cele opt curse au fost cîştigate de către pilotul care a plecat din pole-position.

Alonso şi Hamilton, cîte două victorii
Dintre actualii piloţi, doar trei, toţi campioni mondiali, au reuşit să cîştige Marele Premiu al Germaniei: Lewis Hamilton (2008 şi 2011), Fernando Alonso (2010 şi 2012) şi Sebastian Vettel (2013).

627035-grila-start-germania.jpg

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează