SPORTURI  »  AUTO  »  TRAGEDIE

Mama lui Mircea Vrăjitoru, motociclistul aflat în comă în Portugalia: ”E un copil puternic!”

Mircea Vrăjitoru va fi scos astăzi de medici din starea de comă indusă.
Mircea Vrăjitoru va fi scos astăzi de medici din starea de comă indusă.

Articol de - Publicat vineri, 28 septembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 27 septembrie 2012 19:47

La mai bine de patru zile de la accidentul lui Mircea Vrăjitoru din cursa SuperStock 600 de la Portimao, Mihaela Vrăjitoru explică de ce familia a dorit să-l mute pe băiat la spitalul din Geneva. Mircea va fi scos azi de medici din starea de comă indusă.

E joi dimineaţă la Faro, în Portugalia. La peste 4.000 de kilometri de Bucureştiul natal, Mircea Vrăjitoru se află în comă indusă după accidentul suferit duminică. Într-o aşteptare înfrigurată, în imediata apropiere a salonului în care este internat, se află familia.

Practic, echipa sa: tatăl, Octavian, multiplu campion al României la motociclism, fratele său, Bogdan, participant în cursele SuperStock 1000, dar şi mama, Mihaela. Octavian Vrăjitoru răspunde stins la telefon: "Nu am ce noutăţi să vă dau, nu vreau să mai vorbesc în presă". Se aude un fîşîit: îi pasează telefonul soţiei, singura care l-a văzut la faţă pe Mircea după internare.

- Doamnă Vrăjitoru, care mai este starea lui Mircea?
- Aceeaşi ca şi miercuri, ca şi marţi. Este în comă indusă, vineri îl vor scoate, vor să observe cum reacţionează. Din fericire, e stabil. Arată mai bine faţă de zilele trecute. Nu ştiu, mai rău parcă nici nu se mai poate!

- Înţeleg că soţul dumneavoastră nu are puterea să îl vadă.
- Nu e vorba de asta. În acest spital, regulile sînt foarte stricte. Ne-au pus să alegem persoana care îl va vizita: ori eu, ori el. Şi am vrut să fiu eu aceea.

"Eram singuri pe pămînt"

- Am înţeles că aţi văzut cursa cu întreaga familie.
- Bineînţeles, noi sîntem echipa lui. Probabil ştiţi mai multe detalii doar despre soţul meu, Tavi, şi de Bogdan, care e şi el motociclist la SuperStock 1000. Însă şi eu sînt instructor sportiv, colaborez cu toţi trei. Sîntem şi o echipă, şi o familie.

- Aţi văzut momentul impactului?
- Nu, eu nu. Noi stăteam la monitoare, e cel mai bun loc. De acolo ne dăm seama de parametri, de absolut tot ce face el în cursă. Dacă rămîi în tribună, rişti să vezi rutierul doar cînd trece prin faţa ta.

- A fost internat la Faro, dar înţelesesem că s-a dorit mutarea lui la Geneva.
- Într-adevăr. Am primit referinţe foarte bune de la un prieten, îl cunoştea pe neurologul de acolo. Intrasem în panică la început aici. Nu cunoşteam limba, nu ştiam ce vor doctorii de la noi, ce s-a întîmplat cu el. Nimic! Oamenii l-au preluat ca pe un străin, deşi se lovise în timpul concursului. Iar noi? Singuri pe pămînt! Atunci, prin Loris Baz, pilot în SuperBike şi prieten bun cu Mircea, am vorbit să îl mutăm la Geneva.

- Aşa a venit ideea chetei?
- Exact. Am mers într-un suflet pînă la aeroport, unde am întrebat cît ar costa un avion sanitar de la Faro la Geneva. Ni s-a spus că în jur de 21.000 de euro. Asigurarea ne-ar fi ajutat doar în cazul repatrierii. Am sunat prieteni, cunoştinţe, să ne ajute. Atunci, cineva a venit cu ideea să facă o chetă. Pînă la urmă, băiatul nostru a fost declarat netransportabil şi a rămas aici.

Dublă fractură la 12 ani

- A mai avut accidente?
- Nu în timpul curselor. Căzături a avut o mulţime. Cea mai gravă a fost pe cînd avea doar 12 ani, dublă fractură de femur, dar asta la un antrenament.

- E periculos să participi la o astfel de cursă?
- E un campionat ales pentru siguranţa lui. Sunt foarte bine controlaţi la echipament. Eu tot stau să mă întreb: de ce ni s-a întîmplat nouă una ca asta?

- Aţi primit încurajări din ţară?
- Multe, multe. Ni s-a spus să avem răbdare. Să fim tari! Dar momentele de aşteptare sînt groaznice. Însă, pentru Mircea, orice. Căci e un om, un copil puternic. Şi un sportiv desăvîrşit.

Fiul şefului FRM şi-a revenit într-o lună şi jumătate
PRECEDENT. În urmă cu 4 ani, preşedintele FR Motociclism, Cristian Mureşan, a trecut printr-un moment similar cu fiul său, Robert (21 ani): "S-a accidentat la un antrenament. A căzut în cap, după care ghidonul motocicletei l-a lovit tot în cască. A fost spitalizat  de urgenţă, a primit acelaşi tratament ca şi Mircea, mai puţin coma indusă".

Peste o lună şi jumătate, participa la o cursă în SUA. Iar la scurt timp, debuta şi în MotoGP, competiţia supremă în motociclism! Mureşan sr.nu-l uită nici pe Ionel Pascotă: "Anul trecut, la o etapă din campionatul naţional, a căzut în cap. A rămas inconştient! A luat repaus vreo două săptămîni, şi-a revenit rapid". Acum cîteva zile, băiatul a devenit chiar vicecampion est-european!

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
poloroman
poloroman  •  28 Septembrie 2012, 05:09

multa sanatate si noroc!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează