SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

Nico Rosberg câştigă Marele Premiu din Singapore şi devine lider în clasamentul general! Cursă cu emoţii pentru piloţii Mercedes

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat duminica, 18 septembrie 2016 18:44

Nico Rosberg a câștigat Marele Premiu din Singapore, iar lupta pentru titlul mondial devine şi mai strânsă cu șase etape înainte de finalul sezonului! Podiumul a fost completat de Ricciardo și Hamilton.

Romain Grosjean a fost nevoit să renunțe la cursă din cauza unor probleme la cutia de viteze, iar Hulkenberg a abandonat încă din primul tur după o coliziune cu Vasquez. În nebunia din startul cursei Bottas a suferit o pană, iar Button a pierdut o bucată din aripa față.
După zece tururi scurse din Marele Premiu de la Marina Bay, piloții Mercedes au fost avertizați de la boxe că există probleme cu frânele.

În pofida situaţiei, Rosberg s-a instalat confortabil pe primul loc, fiind urmat de Ricciardo și Hamilton. Spre finalul cursei Ricciardo s-a apropiat periculos de Rosberg, însă n-a reuşit să-l surclaseze pe german, ordinea menţinându-se până la finish.

Cei trei au fost urmaţi de Räikkönen şi Vettel, care a reuşit o revenire fabuloasă după ce a pornit de pe ultimul loc. În zona cu puncte au mai intrat Verstappen, Alonso, Perez, Kvyat şi Magnussen.

Primii trei în clasamentul general sunt Nico Rosberg, cu 273 de puncte, Lewis Hamilton (265 p) şi Daniel Ricciardo (179 p).
La constructori, Mercedes rămâne lider (538 p), fiind urmat de Red Bull Racing (316 p) şi Ferrari (301 p).

Fii parte din redacția noastră! S-a lansat Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1793826534195936
Marian Popa  •  18 Septembrie 2016, 19:49

Cine e Vasquez? Daca tot il prezinti dupa numele mamei, de ce nu-l treci pe tot: Vasquez de Castro?! Altfel, in lumea automobilismului pilotul este cunoscut sub numele de Carlos Sainz Jr. Lui Perez de ce nu-i spui Mendoza, sau Diaz lui Alonso?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează