SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL EUROPEI

O nouă cursă, acelaşi campion! » Tot Vettel

Articol de - Publicat luni, 27 iunie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 26 iunie 2011 21:30

Campionul mondial a mers şnur, iar timp de 57 de tururi n-a avut nici o emoţie într-o cursă în care nu s-a consemnat nici un abandon.

Valencia. Circuit stradal. În mod normal trebuia să ne aşteptăm la depăşiri, numai că FIA a vrut să iasă o cursă anostă, fără spectacol, sistemele KERS şi DRS, cele care asigură zvîcul necesar atunci cînd e nevoie de ele în depăşiri, aproape că nu s-au folosit.
Cu Vettel în pole-position, lumea spera totuşi că va urma o cursă nebună, aşa cum s-a întîmplat în Canada acum două săptămîni cînd Button i-a furat victoria lui Vettel în ultima clipă.

Numai că de această dată, Vettel n-a mai greşit nimic. Pilotul celor de la Red Bull a mers şnur, a condus tot timpul şi nici o clipă prima poziţie nu i-a fost periclitată.

Alonso, cursă de excepţie

În rolul lui Button (McLaren) de la Montreal a fost acum Fernando Alonso, spaniolul lui Ferrari realizînd o cursă de excepţie. A plecat din poziţia a patra, l-a depăşit repede pe Hamilton (McLaren), iar apoi a dus lupta cu Webber (Red Bull). Rînd pe rînd s-au depăşit reciproc, însă momentul decisiv s-a consumat la boxe, atunci cînd spaniolul a trecut pe locul secund, egalîndu-şi astfel cea mai bună performanţă din acest sezon. N-a fost cazul de mai mult, diferenţa la final dintre Vettel şi Alonso fiind de 10 secunde.

Dacă n-ar fi Vettel, Alonso, Hamilton, Button şi Webber şi-ar putea trece în cont mai multe victorii. Aşa, se uită cu jind la puştiul teribil german care a adunat deja 6 victorii din 8 posibile în acest sezon!

6 este numărul victorii obţinute de Vettel în acest sezon (Australia, Malaiezia, Turcia, Spania, Monaco şi MP al Europei)

16 victorii a strîns pînă acum Vettel (24 de ani) din momentul debutului său în F1 din 2007

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
dora
dora  •  27 Iunie 2011, 10:23

as scoate circuitele stradale si pe cele pe care nu se poate depasi, gen Hungarolin...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close