SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL CHINEI

Surpriza Rosberg » Neamţul a adus în China prima victorie pentru Mercedes GP

Articol de - Publicat marti, 17 aprilie 2012 00:00 / Actualizat luni, 16 aprilie 2012 21:37

Prima victorie din carieră pentru Nico Rosberg! Prima victorie pentru Mercedes de la revenirea din 2010. S-a întîmplat în Grand Prix-ul Chinei


Nebunie totală în Formula 1! La fiecare Grand Prix apare o nouă surpriză. Nu mai e ca în 2011, atunci cînd aproape fiecare cursă era cîştigată de Vettel. Campionului mondial nu-i merge deloc bine acum. Un singur podium, un loc doi, în Australia. Atît!

La Melbourne a cîştigat Button (McLaren)! În Malaiezia a învins Alonso cu Ferrari, cu un surprinzător loc doi al lui Perez (Sauber), iar în China, Rosberg (Mercedes) a surprins pe toată lumea. După ce a obţinut pole-position-ul, germanul, cu o strategie cu numai două opriri la boxe, a fost cel mai bun. A avut şi noroc pentru că Button, urmăritorul său, a pierdut 5 secunde la ultimul shimb de pneuri.

Prima victorie pentru Rosberg în F1! Prima victorie pentru Mercedes de la revenirea în Marele Circ a echipei germane, care îl are ca prim-pilot pe septuplul campion mondial Michael Schumacher. De altfel, de cînd cei doi se află în aceeaşi echipă, cam de fiecare dată Rosberg s-a clasat mai bine. În China, Schumi a fost "lucrat" chiar de mecanicii săi. A primit undă verde de a pleca de la boxe, deşi unul din mecanici nu montase cum trebuie unul dintre pneuri.

Tată finlandez
Nico Rosberg este de naţionalitate germană, dar are origini finlandeze. Tatăl său, Keke Rosberg, a fost şi el pilot de Formula 1, reuşind şi un titlu mondial în 1982 cu Williams, s-a căsătorit cu o nemţoiacă, Sina. Nico şi-a petrecut copilăria la Monte Carlo, iar debutul său în F1 s-a petrecut în 2006, tot la Williams.

Farsa lui Schumi
Cei care-l cunosc pe Nico Rosberg spun despre el că este un tip înfumurat. A aflat acest lucru inclusiv coechipierul său Schumacher. Septuplul campion a declarat că deşi el n-a constatat acest lucru, apropiaţii lui Rosberg spun că acesta este varianta masculină a lui Britney Spears, la fel de încrezută.

Rosberg a fost victima unei farse, iar cotidianul german Bild spune că cel care a fost capul răutăţilor era chiar Schumacher. Totul s-a întîmplat la recepţia unui hotel din Dubai, atunci cînd Rosberg încerca să-şi facă check-in-ul pentru cazare. Germanul a constatat cu stupoare că peste poza sa din paşaport era lipită cea a lui Britney Spears! Nici pînă acum nu s-a aflat cine a fost la originea farsei: Schumi sau unul dintre mecanicii de la Williams, echipa lui Rosberg din acel moment?

111 curse a aşteptat Nico Rosberg pînă să cîştige primul Grand Prix din carieră

27 de ani împlineşte Nico Rosberg în iunie, debutul său în F1 petrecîndu-se în 2006

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
nter
nter  •  17 Aprilie 2012, 14:35

Si nu mai e ca pe vremuri, acum sunt o gramada de tineri care se misca bine, invatati de mici cu cursele.

nter
nter  •  17 Aprilie 2012, 14:32
Postat de terminatorul2 pe 17 Aprilie 2012, 14:18

Nigel Manssel la citi ani a iesit campion ? Hai Alonso !!!!

La 39. Schumi are 43. Si se vede ca i-a trecut vremea, are un singur punct, Rosberg are 25.

terminatorul2
terminatorul2  •  17 Aprilie 2012, 14:18
Postat de nter pe 17 Aprilie 2012, 11:18

I-a cam trecut vremea lui Schumi, il tin aia de decor mai mult.

Nigel Manssel la citi ani a iesit campion ? Hai Alonso !!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează