SPORTURI  »  AUTO  »  MANCHESTER UNITED

Un Sir Alex silenţios » Antrenorul lui United s-a decis ce maşină va conduce de acum

Sir Alex Ferguson alături de maşina Chevrolet Volt +1   FOTO
Sir Alex Ferguson alături de maşina Chevrolet Volt

Articol de - Publicat vineri, 21 decembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 20 decembrie 2012 19:29

Alex Ferguson, managerul lui Manchester United, va conduce de acum înainte Chevrolet Volt, un autovehicul cu autonomie extinsă care anul acesta a fost desemnat "Maşina anului în Europa".

Chevrolet este, în acest moment, partenerul auto pentru Manchester United, iar din sezonul 2014-2015 va fi sponsorul de pe tricourile jucătorilor formaţiei britanice.

Pînă atunci, pentru managerul Sir Alex Ferguson a venit Moş Crăciun. Cel mai titrat antrenor din Premier League a intrat în posesia unui Chevrolet Volt, un autovehicul electric cu autonomie extinsă.

Maşina anului 2012 în Europa poate parcurge distanţe de pînă la 80 de kilometri fără a consuma benzină şi fără a emite gaze poluante datorită energiei stocate într-o baterie litiu-ion de 16,5 kWh. În momentul în care bateria se descarcă, intră în funcţiune un generator alimentat cu benzină, iar autonomia se măreşte cu încă 500 de kilometri.

Sir Alex a fost foarte încîntat de noua sa maşină. "Cred că Volt este fenomenal! Un prieten de-ai mei a condus o astfel de maşină în Statele Unite ale Americii şi-mi povestea încontinuu de ea, aşa că nu puteam rata ocazia ce mi s-a ivit. Este autovehiculul viitorului".
Chevrolet Volt se vinde de doi ani în SUA, iar cei care au condus astfel de maşini electrice au făcut 160 de milioane de kilometri doar cu propulsie electrică.

General Motors spune că un proprietar de Volt conduce peste 65% din timp în modul exclusiv electric, iar generatorul alimentat cu benzină are rolul său la drumurile lungi.

Dacă Alex Ferguson a ales Volt-ul, Sir Bobby Charlton, un alt personaj de legendă al lui Manchester United, a optat pentru SUV-ul Chevrolet Captiva de 7 locuri.

41.950 de euro (TVA inclus) costă un Chevrolet Volt în Germania

ALTE ŞTIRI AUTO:

BMW, primul loc în România
În 2012, BMW a vîndut în România 1.894 de maşini, ocupînd prima poziţie pe piaţa premium de la noi. BMW X5 rămîne cel mai bine vîndut model al mărcii, cu un total de 333 unităţi pentru primele 11 luni ale anului. De altfel, modelele X domină (aproape 2 din 3 modele vîndute sînt X1, X3, X5 sau X6).

BMW Seria 5 îşi întăreşte astfel dominaţia în segmentul superior, cu un total de 305 unităţi, MINI, cu 143 unităţi livrate în primele 11 luni ale anului, se află deja la 2 unităţi de totalul din 2011 şi se pregăteşte pentru cea mai bună performanţă din ultimii 4 ani. Cel mai de succes model rămîne MINI Hatch, cu 81 unităţi, urmat de MINI Countryman, cu 49 unităţi.

O nouă hartă GPS, Atlasul Digital al României
Atlasul Digital al României este pe primul loc în topul hărţilor de navigaţie rutieră, iar noua ediţie aduce peste 22.488,79 kilometri de drumuri în plus, ajungîndu-se la un total de 289.750,70 kilometri acoperiţi pe teritoriul României.

În premieră, pe hărţi vor apărea autostrada A1 între Giarmata şi Izvin şi A1 între Deva şi Simeria, noua centură a Ploieştiului şi pasajul rutier de la Metro, pasajul Colentina-Pantelimon, drumul expres de acces la Uzinele Dacia din Mioveni şi centura oraşului Iaşi.

Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul lui Nicolae Ceaușescu

Rochia Serenei Williams a aruncat în aer Met Gala! Sharapova a scos telefonul: „Unde e?”


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  21 Decembrie 2012, 17:13

Da o sa ne cumparam Chevrolet Volt ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează