SPORTURI  »  AUTO  »  DRIVE TEST

VIDEO Mazda 2 are o noua înfăţişare » Facelift pentru o fostă regină

Articol de - Publicat miercuri, 23 martie 2011 00:00 / Actualizat marti, 22 martie 2011 22:20

Mazda 2, care a cîştigat în 2008 titlul Car of the Year, a primit o nouă înfăţişare. Nu sînt mari schimbări, interiorul avînd acum materiale superioare

A venit şi rîndul Mazdei 2 să primească un facelift. Nu pentru retuşuri, pentru că după doi-trei ani, fiecare constructor auto, unii chiar la 5 ani, socotesc că e vremea schimbării, a împrospătării. În cazul Mazdei 2, japonezii nu puteau face mari modificări pentru că precedentul model a fost chiar regina lumii auto, fiind desemnată în 2008 "Car of the Year".

Noutăţile la Mazda 2 facelift nu sînt esenţiale. O grilă frontală nouă care-i schimbă aspectul micuţei japoneze, iar la interior, materialele sînt mai bune. Totul este organizat la interior.

Pentru drive-test, Mazda 2 facelift s-a prezentat cu un motor pe benzină 1.3 litri şi 84 de cai-putere. De altfel, maşina asiaticilor din clasa mini este disponibilă doar în variante pe benzină, motoare de 1.3 şi 1.5 litri cu trei versiuni de puteri: 75, 84 şi 102 CP.
1.3 litri şi 84 CP înseamnă un motor corect. Totuşi, o maşină cuminte, fără elemente de nervozitate. Are, în schimb, o cutie de viteze bine etajată, scurtă şi precisă, care face din Mazda 2 o maşină agilă în viraje. Şi suspensiile sînt confortabile, iar confortul este surprinzător de bun pentru locurile din spate, pasagerii nefiind obligaţi să stea cu picioarele la gură!

Marele atu al Mazdei 2 rămîne consumul foarte mic. Pentru că vorbim numai de propulsoare pe benzină, valorile consumului, 5,1 litri pentru100 km parcurşi, sînt de nivelul unui propulsor diesel. Cuplul nu este acelaşi, din păcate!


12.090 (TVA inclus) de euro este preţul de pornire pentru o Mazda 2 facelift, 1.3 litri, 75 CP

Plusuri. Design plăcut
În primul rînd, designul micuţei japoneze este plăcut ochiului, nu degeaba fiind aleasă "Car of the Year" în 2008. Mazda 2 facelift consumă puţin, 5,1 l/100 km (consum mixt), producînd mai puţine emisii de CO2. Maşina a obţinut 5 stele EuroNCAP şi este dotată cu două airbaguri faţă, două laterale şi cortină. Versiunea superioară oferă scaune încălzite şi jante din aliaj pe 16". Consola centrală este ergonomică, comenzile fiind intuitive, iar instrumentele de bord sînt vizibile. Mazda 2 facelift dispune de sistemul EPAS (Sistem de Asistenţă pentru Direcţie). Sistemul de navigaţie este Pioneer, asiatica oferind şi dispozitiv hands-free cu Bluetooth.

Minusuri. Fără motorizare diesel
Poate cel mai mare handicap al Mazdei 2 facelift este că nu oferă o motorizare diesel. Mai ales în România, mari fani ai "motorinei" pentru un consum redus. Sigur, nici motorizările pe benzină nu fac gaură în buget, dar "cuplul" oferit de un propulsor diesel are mare căutare printre şoferi

347751-mazda.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează