SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA ALL-STAR GAME / VEST-EST 192-182

Anul în care Wilt devine istorie » Anthony Davis a doborât recordul lui Chamberlain în NBA All-Star Game

Spectaculosul Anthony Davis este la primul trofeu din NBA // FOTO Reuters
Spectaculosul Anthony Davis este la primul trofeu din NBA // FOTO Reuters

Articol de - Publicat marti, 21 februarie 2017 00:00

Anthony Davis a înscris 52 de puncte în meciul vedetelor de peste Ocean. Cu 10 mai mult decât marele Chamberlain, acum 55 de ani.

Da, unul dintre rosturile ediţiilor de All-Star Game este depăşirea unor performanţe spectaculoase, stabilite de-a lungul anilor de înaintaşii starurilor din NBA din zilele noastre.

Să dobori însă unul dintre recordurile zeului Wilt Chamberlain este un moment remarcabil în istoria jocului profesionist de baschet, chiar dacă întâmplarea are loc în partida-show care opune echipele Conferinţelor de Est şi de Vest, nu într-un joc din campionat.

Davis, de la New Orleans Pelicans, echipă care şi-a asumat rolul de gazdă a All-Star Game în acest februarie, nu ascunde faptul că doborârea acestui record a fost ceva premeditat.

"Alvin Gentry, antrenorul de la Pelicans, mi-a spus să trag de la coş de câte ori pun mâna pe minge", a spus Davis, iar colegii săi din selecţionata Vestului l-au servit la fix.

Temeţi-vă de sprâncenat!

Jucătorul în vârstă de 23 de ani a avut 39 de aruncări la coş şi a marcat 52 de puncte, într-un meci care s-a terminat 192-182 pentru Vest, rezultatul în sine constituind un alt record, cel mai mare scor din toate cele 66 de ediţii ale întâlnirii dintre vedetele NBA.

În 1962, Wilt Chamberlain stabilise borna anterioară – 42 de puncte înscrise. Depăşindu-l duminică seară pe Chamberlain, Davis şi-a adjudecat şi trofeul de MVP.

Davis a fost campion olimpic alături de selecţionata SUA, în 2012, şi a făcut din sprâncenele sale unite o marcă înregistrată - "Fear the Brow" şi "Raise the Brow".

Schimbare cu scandal

Pe 22 iulie 2016, conducerea NBA a anunţat că a modificat locul de disputare a All-Star Game 2017 din Charlotte, Carolina de Nord, în New Orleans. Motivul nu ţine câtuşi de puţin de baschet, ci mai degrabă de drepturile omului.

Legislaţia statală din Carolina de Nord a limitat în martie deciziile antidiscriminatorii care îi protejează pe cei din comunitatea LGBT.

Printre aceste îngrădiri se numără şi impunerea faptului ca transsexualii să meargă în toalete publice conform sexului trecut în actele de identitate. Aceste amănunte au fost suficiente pentru mutarea meciului tuturor vedetelor dintr-un oraş în altul.

Poveste muzicală

Momentul mult-aşteptat de la pauză a fost asigurat de formaţia The Roots, care a avut un minishow numit The Evolution of Greatness, ce a spus povestea câtorva dintre jucătorii legendari din NBA. The Roots, band-ul care cântă şi în celebra emisiune The Tonight Show, face muzică de 25 de ani şi a scos până acum 14 albume.

"Băieţii m-au ajutat să marchez. Ei voiau să înscriu 50 de puncte. Strigau de fiecare dată: «Mai ai 6 puncte!» sau «Vezi că-ţi pasez mingea!»"
Anthony Davis, New Orleans Pelicans, MVP All-Star Game 2017

374de puncte s-au marcat în total în această ediţie a All-Star Game, cu cinci mai mult decât anul trecut

37de ediţii ale All-Star Game a câştigat de-a lungul timpului selecţionata Estului, în vreme ce Vestul a ieşit învingător în 29 de meciuri ale vedetelor

4titluri de MVP al All-Star Game au, la egalitate, Kobe Bryant şi Bob Pettit – cele mai multe

Vest – Est 192-182 (48-53, 49-39, 47-47, 48-43)

Vest: A. Davis 52, K. Durant 21, K. Leonard 4, S. Curry 21, J. Harden 12, D. Green 2, D. Cousins 3, G. Hayward 8, M. Gasol 10, D. Jordan 6, R. Westbrook 41, K. Thompson 12. Antrenor: Steve Kerr

Est: L. James 23, J. Butler 6. G. Antetokounmpo 30, K. Irving 22, D. DeRozan 16, P. Millsap 5, P. George 12, C. Anthony 10, J. Wall 12, I. Thomas 20, K. Walker 7, K. Lowry 19. Antrenor: Brad Stevens

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează