SPORTURI  »  BASCHET  »  BASCHET / STEAUA BUCUREŞTI-ASESOFT PLOIEŞTI 81-85 (SCOR GENERAL 1-3)

Asesoft poate cîştiga al 8-lea titlu consecutiv, după ce a învins Steaua în semifinală

Bulgarul Hristo Nikolov (în alb) a pierdut duelul cu ploieşteanul Burlacu Foto: Alex Nicodim
Bulgarul Hristo Nikolov (în alb) a pierdut duelul cu ploieşteanul Burlacu Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat vineri, 06 mai 2011 00:00 / Actualizat joi, 05 mai 2011 21:12

Campioana ultimelor şapte ediţii a eliminat Steaua după ce a învins aseară la Bucureşti. În cealaltă semifinală, Mobitelco Cluj şi Gaz Metan Mediaş sînt la egalitate, 2-2

Asesoft Ploieşti, echipa care domină baschetul românesc din 2003, cîştigînd 7 titluri consecutive, s-a calificat aseară pentru a opta oară în finala campionatului. Steaua, adversara din semifinale, a încercat totul, în amintirea vremurilor cînd roş-albaştrii dominau lupta sub panou. Virgil Stănescu (22 de puncte) a dat tonul la luptă, dar nu a fost îndeajuns susţinut de coechipieri. Americanul Joshua Jackson, croatul Ivan Tomeljak şi slovenul Gregor Hafnar au fost mult prea şterşi.

Ploieştenii au condus din start, chiar şi la 11 puncte distanţă, dar au avut emoţii în ultimul sfert, cînd Steaua s-a apropiat la două puncte. Au avut însă mai mulţi oameni constanţi în aruncări: Qarraan 16 puncte, Adrian Tudor 16, Adrian Guţoaia 15. La final a fost 85-81 pentru Asesoft, care cîştigă semifinala contra Stelei cu 3-1 la general, asigurîndu-şi prezenţa în finală.

E nevoie de joc decisiv
În cea de-a doua semifinală, Mobitelco Cluj a bătut-o aseară cu 84-78 pe Gaz Metan Mediaş şi a egalat situaţia la 2 în întîlnirile directe. Trioul Krstanovici - Silvăşan - Dykes, fiecare cu 17 puncte, a fost alcătuit din cei mai buni oameni ai oaspeţilor, care au acum şansa să joace meciul decisiv pentru calificare pe teren propriu, duminică.


Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează