SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

Asiaticul Kobe » Bryant ar putea juca în China

Kobe Bryant ar putea evolua în China pe perioada lockout-ului NBA (foto: Reuters)
Kobe Bryant ar putea evolua în China pe perioada lockout-ului NBA (foto: Reuters)

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 august 2011 00:00 / Actualizat vineri, 19 august 2011 11:21

Kobe Bryant a acceptat oferta lui Wang Xingjiang, preşedintele clubului Shanxi Zhongyu, în ciuda existenţei unei clauze care prevede ca în campionatul chinez nu pot evolua jucători care au contracte în vigoare cu NBA. Cum liga profesionistă nord-americană este în grevă cel puţin pînă la 1 ianuarie.

Potrivit informaţiile parvenite din China şi citate de cotidianul catalan Sport, Bryant va debuta în prima ligă chineză în luna noiembrie. Nu au fost dezvăluite nici salariul, nici obiectivele echipei care se va bucura de serviciile jucătorului lui Los Angeles Lakers.

China nu îşi doreşte să aducă baschetbalişti din NBA care au contracte în desfăşurare cu echipele lor, chiar dacă este lockout, deoarece americanii îşi pot rezolva conflictul de muncă, iar jucătorii "vor abandona campionatul chinez cînd se va relua liga nord-americană, ceea ce va dăuna competiţiei".

Alte motive pentru care ţara asiatică nu-şi doreşte jucători americani ar fi "dificultatea de a-i controla pe aceştia" şi "apropierea Jocurilor Olimpice de la Londra", pentru care chinezii doresc să-şi promoveze şi să-şi încurajeze propriii sportivi.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
cruizeanu
cruizeanu  •  19 August 2011, 16:21

au dreptate ca vor sa isi promoveze jucatorii lor, dar Kobe bryant este o legenda si un jucator fantastic, iar tinerii nu au decat de castigat de pe urma prezentei lui kobe...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează