SPORTURI  »  BASCHET  »  BC TIMIŞOARA

BC Timişoara s-a calificat în finala Alpe Adria Cup

BC Timişoara s-a calificat în finala Alpe Adria Cup. Foto: Facebook @Federatia Romana de Baschet
BC Timişoara s-a calificat în finala Alpe Adria Cup. Foto: Facebook @Federatia Romana de Baschet

Articol de - Publicat miercuri, 13 martie 2024 14:07 / Actualizat miercuri, 13 martie 2024 16:11

BC Timişoara s-a calificat, marţi, în finala Alpe Adria Cup, după ce a învins în semifinale pe Kapfenberg Bulls (Austria), scor 94-92 (60-56), la Turneul Final Four găzduit de austrieci. Finala va fi astăzi, cu deţinătoarea trofeului, MKS Dabrowa Gornicza.

Principalii marcatori ai meciului au fost Mitrovic 29 puncte, Grayson-Scott 20, pentru BC Timişoara, respectiv King 27, pentru gazde.

Ofertă de 12 milioane de euro refuzată de Gică Hagi: „Eu am negociat-o”
FARUL
Ofertă de 12 milioane de euro refuzată de Gică Hagi: „Eu am negociat-o”

BC Timişoara joacă pentru trofeul Alpe Adria Cup

În cealaltă semifinală, MKS Dabrowa Gornicza – BK Olomoucko, scor 101-94. Finala între câştigătoarele din semifinale, MKS Dabrowa Gornicza şi BC Timişoara, va avea loc astăzi.

BC Timişoara, echipă antrenată de Dragan Petricevic, a obţinut următoarele rezultate în grupa B, pe care a încheiat-o pe locul I: 87-69 şi 72-78 cu KK Dubrava, 85-76 şi 81-71 cu BK Olomoucko, 90-84 şi 107-77 cu BK Kolin, 92-87 şi 106-90 cu BC Viena, 97-85 şi 81-92 cu Ilirija.

BC Timişoara a jucat pentru al doilea an consecutiv în Alpe Adria Cup, care s-a derulat în această stagiune cu 11 echipe, împărţite în două grupe. În 2023, competiţia a fost câştigată de polonezii de la MKS Dabrowa Gornicza.

U-BT Cluj-Napoca - London Lions, pentru o performanță istorică în baschetul românesc

U-BT Cluj-Napoca o înfruntă miercuri, de la ora 19:00, pe London Lions, pentru un loc în semifinalele Eurocup la baschet masculin. Campioana României la baschet masculin este în fața meciului sezonului. Elevii lui Mihai Silvășan au depășit deja toate așteptările. Au încheiat grupa B din Eurocup pe locul secund și s-au calificat direct în sferturile de finală, iar în competiția internă au victorii pe linie.

Miercuri, sala Polivalentă din Cluj-Napoca va fi plină, iar cei 10.000 de spectatori anunță o atmosferă sufocantă pentru adversarii din Anglia. „Studenții” au pregătit o scenografie specială, cu măști în culorile clubului: „Miercuri tu ești personajul care face diferența”.

Adversara, London Lions, nu are mare tradiție în baschetul continental. A debutat în cupele europene în sezonul 2020/2021 și nu are nicio performanță notabilă. În actuala ediție de Eurocup a încheiat grupa A pe locul 3. În optimile de finală s-a distrat cu finalista de anul trecut, Turk Telekom, scor 100-77. Lotul este un mixt între baschetbaliști britanici și americani. Antrenor este sârbul Petar Bozic.

Citește și:

Rohan Dennis s-a prezentat în faţa instanţei, după ce a fost trimis în judecată pentru moartea soţiei lui

Salarii incredibile în handbalul din Norvegia » Sportivele unui club de top, obligate să își găsească și alte joburi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează