SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

Brooklyn Nets, show pe piaţa NBA! Jason Kidd îi va avea sub comandă pe Kevin Garnett şi pe Paul Pierce

Articol de - Publicat sambata, 27 iulie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 27 iulie 2013 18:38

După un sezon regulat foarte bun în ediţia anterioară, Brooklyn Nets şi-a propus să ajungă pînă în finala Conferinţei de Est în proximul an competiţional. Mutările au fost spectaculoase la formaţia unde şi Jay Z este unul dintre acţionari. Mai întîi, şi-a pus un tehnician, aflat la primul sezon ca "head coach": Jason Kidd, un titan al bachetului. La 40 de ani, Kidd, în ultimul sezon la New York Knicks, trece pe bancă. Jason a mai jucat pentru franciza Nets, între 2001 şi 2008.

Tranzacţie cu Boston Celtics

Cei din Brooklyn au adus lîngă Brook Lopez, un nume important deja în ligă, două legende adevărate ale NBA: Kevin Garnett, 37 de ani, şi Paul Pierce, 35 de ani. Încă de luna trecută, Nets şi Boston Celtics au ajuns la un acord de principiu, finalizat în urmă cu două săptămîni, pentru un schimb de proporţii, "a blockbuster trade", cum l-au numit americanii. Astfel, Kris Humphries, Gerald Wallace, MarShon Brooks, Keith Bogans şi Kris Joseph au ajuns la Celtics. "Verzii" şi-au mai adjudecat 3 alegeri principale la draft-urile din 2014, 2016 şi 2018. Brooklyn i-a adus pe KG şi pe Paul Pierce, care a jucat 15 ani pentru Boston, dar şi pe Jason Terry şi pe DJ White. Iar Garnett şi Pierce pot reveni la Boston mai devreme decît sezonul regulat, întrucît Brooklyn va juca un amical cu Celtics în Barclays Center pe 15 octombrie.

Superteam de 102 milioane de dolari

Aceste mutări spectaculoase au făcut ca Nets să poată avea un prim 5 de început ce combină 35 de prezenţe în All Star Game: Deron
Williams, Joe Johnson, Paul Pierce, Kevin Garnett şi Brook Lopez. De asemenea, Brooklyn a mai semnat cu Alan Anderson, Shaun Livingston, Andrei Kirilenko şi Mason Plumlee. Cu tot cu mutările verii, franciza a ajuns la un ştat de plată de 102 milioane de dolari pentru starurile sale.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
iulian099
iulian099  •  28 Iulie 2013, 02:32
Postat de red77 pe 27 Iulie 2013, 19:09

adio celtics ! iar a devenit o echipa care printr-o minune mai poate prinde play-off . in schimb brooklyn se va bate cu bulls si heat in conferinta !

Ideea e ca oricum trebuiau sa scape de mosnegi cum sunt garnett si pierce(tot respectul pt ambii), au preferat sa o faca acum cand ar mai primi ceva pe ei si ar mai scapa de salarii mari, nu e o alegere proasta din partea lor, cat despre drafturile viitoare nu vad sa fi castigat mare lucru pt ca nets arata bine, o sa aiba succes in urm 2 ani iar drafturile castigate de boston o sa fie egale cu 0, doar rebuturi.

dreamer123
dreamer123  •  28 Iulie 2013, 00:13

arhiva stirea...

lateral
lateral  •  27 Iulie 2013, 22:36

Sunt curios cat va tine prietenia intre ei...abia astept primul meci in care au ultimul atac la un scor foarte strans...cine primeste mingea si ce se intampla daca rateaza :)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează