SPORTURI  »  BASCHET  »  BASCHET

Ca în Germania și Ungaria » Echipa de baschet Sepsi-SIC și-a pus în tribună figurine de carton ale fanilor

Articol de - Publicat luni, 30 noiembrie 2020 18:06 / Actualizat luni, 30 noiembrie 2020 20:07

Liga Națională de Baschet Feminin, ediția 2020-2021, a pornit la drum în minivacanța de 1 Decembrie, cu trei „mini-turnee”, care au avut loc la Sfântu Gheorghe, București și Satu Mare.

Din cauza pandemiei de coronavirus, campionatul feminin românesc a debutat târziu în acest an, într-un format inedit, ca mai toate sporturile indoor: cu turnee în cadrul cărora se desfășoară câteva etape, reducându-se astfel costurile testărilor RT-PCR care ar fi trebuit efectuate, altfel, înainte de fiecare partidă.

Și, bineînțeles, fără spectatori în tribune. Ultima campioană a României, Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, a ales o variantă de compromis pentru ca fanii să fie „prezenți” la Sepsi Arena, la primul turneu al sezonului. După modele preluate din Germania și Ungaria, figurine de carton cu chipurile fanilor au fost plasate în tribună, unde vor rămâne atât timp cât va fi interzis accesul spectatorilor, „pentru a crea o atmosferă ceva mai plăcută pentru jucătoare”, după cum au explicat oficialii covăsneni.

După primele trei runde al Ligii Naționale de Baschet Feminin, trei formații au câte trei victorii: Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, CS Municipal Satu Mare și CS Phoenix CSU Simona Halep Constanța.

FCC Baschet Arad, Olimpia CSU CSTB Brașov au câte două victorii, Agronomia București, CS Municipal Alexandria, Rapid București, Universitatea Cluj și CS Municipal Târgoviște au doar câte o victorie, în timp ce KSE Târgu Secuiesc și CSU Rookies Oradea nu au, deocamdată, puncte.

Etapele rămase din turul sezonului regular, 8 la număr, se vor disputa în cadrul a patru serii de câte trei turnee, cu fiecare echipă urmând a disputa câte două meciuri.

Următoarea serie de meciuri va avea loc în 4-5 decembrie, la Târgoviște, Târgu Secuiesc și București.

MVP-ul, premiat în memoria unei fane care s-a stins

Un alt gest al celor de la Sepsi a fost să acorde premiul „Kisgyörgy Emő Eszter”, în memoria uneia dintre suporterele înfocate ale echipei, plecată dintre noi în luna septembrie, la doar 44 de ani. La primul meci, cel cu CSM Târgoviște, Andrea, fiica mai mare a lui Emo, i-a înmânat premiul jucătoarei Rebecca Tobin, obicei care va fi reluat la fiecare meci de acasă al formației.

CITEȘTE ȘI:

FOTO I-au luat mințile lui Neymar! Cine sunt gemenele care participă la toate petrecerile starului brazilian

EXCLUSIV Moment de sinceritate rar întâlnit, în direct la GSP Live: „Tătărușanu rupea sala în două la FCSB, eu jucam cărți în vestiar!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează