SPORTURI  »  BASCHET  »  FIBA EUROCHALLENGE

Cu Energie, din Tîrgu Jiu » Energia Tîrgu Jiu s-a calificat în Final Four-ul FIBA EuroChallenge

Energia, în echipament verde, a trecut de Le Mans, în negru, în trei meciuri grele
Energia, în echipament verde, a trecut de Le Mans, în negru, în trei meciuri grele

Articol de - Publicat joi, 19 martie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 18 martie 2015 22:34

Baschetbaliştii gorjeni au obţinut calificarea în turneul final al FIBA EuroChallenge, cea de-a treia întrecere continentală intercluburi, după Euroligă şi EuroCup.

Jucătorii de la Tîrgu Jiu au învins marţi seară, pe teren propriu, cu 79-64, formaţia franceză Le Mans, în cel de-al treilea meci al sferturilor de finală ale competiţiei.

FIBA Eurochallenge a fost fondată în anul 2003 şi are la start, în fiecare sezon, 32 de echipe, care se triază în urnele a două faze de grupe. Este pentru prima dată în scurta istorie a competiţiei cînd o echipă românească ajunge în Final Four. În 2005, CSU Asesoft Ploieşti cîştiga o altă întrecere europeană - FIBA EuroCup.

Cinci ani de primă ligă
Echipa din Tîrgu Jiu, antrenată de cipriotul Antonis Constantinides, va disputa semifinala competiţiei în companiei formaţiei turce Trabzonspor, în timp ce cealaltă semifinală va fi jucată de JSF Nanterre (Franţa) şi Fraport Skyliners (Germania). Învingătoarele vor juca finala şi vor face şi pasul în EuroCup.

Turneul final va avea loc în perioada 24-26 aprilie, într-o localitate care urmează să fie desemnată de FIBA Europe.

"Noi nu vom candida la organizarea turneului final al EuroChallenge, dar am înţeles că turcii, adversarii noştri din semifinale, îşi doresc mult să găzduiască ultima etapă a comeptiţiei", a declarat Dan Eremia, secretarul secţiei de baschet de la Energia.

Echipa, iniţial stabilită la Rovinari, a promovat acum cinci ani în Liga Naţională. Vedeta formaţiei este pivotul grec Andreas Glyniadakis. Pe lîngă el, mai sînt în lot trei americani, un israelian şi un muntenegrean, precum şi românul Cătălin Vlaicu, membru al echipei de baschet 3x3 a României, campioană europeană a probei.

1.200.000 de euro a fost bugetul iniţual al clubului Energia, pentru secţiile de baschet şi handbal, pentru acest sezon

850 de locuri are sala din Tîrgu Jiu, care se umple la toate meciurile echipei de baschet

6 este locul ocupat de Energia în clasamentul Ligii Naţionale, cu o restanţă

Rezultatele meciurilor cu Le Mans, din "sferturile" Eurochallenge:
Energia Tg. Jiu- Le Mans Sarthe 2-1
84-60 / 68-79 / 79-64

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
cezar_patru
cezar_patru  •  19 Martie 2015, 10:06

FELICITARI !!!!!!!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează