SPORTURI  »  BASCHET  »  EUROLEAGUE / CSM TÎRGOVIŞTE-SPARTAK MOSCOVA 63-68

Cu fruntea sus » CSM Tîrgovişte îşi ia adio de la Europa după 63-68 cu Spartak Moscova

Ivanka Matici a fost aseară cea mai bună marcatoare de la Tîrgovişte, cu 15 puncte
Ivanka Matici a fost aseară cea mai bună marcatoare de la Tîrgovişte, cu 15 puncte

Articol de - Publicat sambata, 23 februarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 22 februarie 2013 21:40

CSM Tîrgovişte a fost eliminată din Europa, dar campioana României a jucat fantastic împotriva cvadruplei cîştigătoare a Euroligii.

Prima echipă din România care ajunge în Top 14, CSM Tîrgovişte nu s-a făcut de rîs nici în meciurile pentru calificarea în Top 8, chiar dacă a avut în faţă una dintre cele mai puternice echipe din Europa: Spartak Moscova.

În primul joc, la Moscova, gazdele au luat de sus echipa română şi acest lucru era să le coste. Tîrgovişte a fost la un pas de marea surpriză, dar a pierdut în cele din urmă cu 84-91.

Un prim sfert dezamăgitor
Dream Team-ul moscovit şi-a luat rolul în serios aseară, la Tîrgovişte. Franţuzoaica Yacoubou, americanca Dupree şi rusoaica naturalizată Hammon au fost motoarele "aeronavei" ruse care a pornit vijelios. 20-10 după primul sfert şi pentru Tîrgovişte era din ce în ce mai greu.

Fetele lui Florin Nini au început însă cursa de urmărire. S-au bătut pentru orice minge, au pus mult suflet în fiecare acţiune şi asta s-a văzut şi pe tabelă. CSM a cîştigat fiecare "sfert" şi s-a apropiat pînă la un singur coş distanţă.

Nu au putut însă mai mult, iar Spartak a cîştigat 68-63, calificîndu-se în Top 8. Tîrgovişte părăseşte Europa, dar actualul sezon va rămîne unul de referinţă în istoria echipei dîmboviţene.

"Sîntem dezamăgite, dar atît am putut!"
Una dintre cele mai bune jucătoare de la Tîrgovişte, în actualul sezon, Gabriela Mărginean era supărată la finalul jocului cu Spartak. "Am luptat pînă la sfîrşit, am crezut că putem cîştiga, dar trebuie să recunoaştem: Spartak a fost mai bună. Rămînem însă cu parcursul european formidabil, am făcut istorie, dar dezamăgirea pentru calificare rămîne", a declarat Mărginean, care a marcat 8 puncte aseară pentru CSM.

4 trofee în Euroligă are Spartak Moscova în istoria clubului: 2007, 2008, 2009, 2010. A mai jucat finala în 2011

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează