SPORTURI  »  BASCHET  »  DIVIZIA A

FOTO Victorie la final de carieră » Rob Thomson a jucat ultimul meci pentru "U" Mobitelco

Rob Thomson a fost unul din artizanii titlului cîștigat sezonul trecut +6   FOTO
Rob Thomson a fost unul din artizanii titlului cîștigat sezonul trecut

Articol de GSP - Publicat sambata, 08 octombrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 08 octombrie 2011 21:34

Pivotul rwandez al lui U Mobitelcose face antrenor în ţara sa natală

Meci încins în această seară în Sala Sporturilor "Horia Demian" din Cluj. "U" Mobitelco BT şi Elba Timişoara, două dintre echipele cu pretenţii ale campionatului, au practicat un baschet de calitate în faţa celor 2.000 de spectatori, care au preferat spectacolul de sub coş, în dauna concertului trupei Scorpions desfăşurat la 500 de metri distanţă, pe Cluj Arena.

Meciul a fost şi ultima reprezentaţie a lui Rob Thomson în tricoul clujenilor, rwandezul luînd decizia de a-şi încheia cariera de jucător la vîrsta de doar 29 de ani, urmînd a implementa un proiect baschetbalistic în ţara sa natală. Thomson a fost aclamat frenetic de publicul clujean, atît în timpul jocului, cît şi la final, cînd a primit cadou din partea clubului o minge cu semnăturile colegilor alături de care a cîştigat la finalul sezonului trecut singurul său titlu din carieră.

Totodată, partida din această seară a fost prima pentru Branko Cuici împotriva fostei sale formaţii. Vizibil emoţionat de scandările fanilor clujeni, sîrbul nu a avut o evoluţie foarte strălucită. Cum a obişnuit şi în sezoanele trecute la Cluj, a stat totuşi bine la recuperări, 7 la număr aseară.

Meciul, care a avut un ritm foarte bun, a fost echilibrat în primele două sferturi. Precizia lui Silvăşan de la limita de 3 puncte, incursiunile individuale ale lui Dykes şi siguranţa lui Krstanovici sub panou au făcut însă diferenţa pînă la final. Campiona "U" Mobitelco BT s-a impus cu 85-68 şi confirmă rezultatul bun din prima etapă, cînd s-a impus pe terenul celor de la CSU Ploieşti.

"Sînt supărat că plec de aici, dar pot să afirm cu mîna pe inimă că acesta este locul cel mai frumos unde am jucat baschet. Le mulţumesc colegilor, care îmi sînt ca fraţii, le mulţumesc antrenorilor şi conducătorilor de la Cluj şi le doresc să cîştige şi sezonul acesta campionatul"
Rob Thomson

"Poate de aceea am făcut un joc mai slab, fiindcă am jucat împotriva fostei echipe, unde am petrecut 4 ani fantastici. Nu doresc nimănui să aibă emoţiile pe care le-am avut eu la acest meci"
Branko Cuici, extremă Elba Timişoara

"U" MOBITELCO BT 85 (41)
Dykes 29, Silvăşan 18, Krstanovici 12, Lawrence 9, Morris 6, Thomson 5, M. Paul 4, Chetreanu 2
ELBA TIMIŞOARA 68 (36)
Jovanovici 17, B. Popescu 14, Archie 12, N. markovici 9, Cuici 8, Siriscevici 6, Păltinişanu 2

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează