SPORTURI  »  BASCHET  »  3 LA 3

GALERIE FOTO Românii au ocupat locul patru în duelul stelelor baschetului 3x3 de la Doha!

Articol de GSP - Publicat luni, 15 decembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 15 decembrie 2014 13:08

Echipa Bucureştiului, reprezentanta României si a popularei competiţii naţionale Sport Arena Streetball, a ocupat locul patru în turneul FIBA 3x3 All Stars, care a reunit la Doha, Qatar cei mai buni jucători de baschet 3x3 din lume. Pentru performanţa obţinută, echipa noastră a fost recompensată cu 14.000 de dolari.

Atmosfera a fost una de All Star Game, însă acest super-show al baschetului 3x3 a oferit o serie de meciuri competitive între cele şase echipe prezente.

Chiar dacă se aflau pentru prima oară în această formulă la o competiţiei de baschet 3x3, Angel Santana, Cristian Crăciun, Iulian Corneanu, toţi trei coechipieri la Ştiinţa Bucureşti, alături de spaniolul Alejandro Machin au reuşit o victorie importantă în grupe, în faţa canadienilor de la Saskatoon. A fost răzbunarea în faţa echipei care la Tokyo, la turneul final la circuitului mondial FIBA, ne elimina în semifinale.

Jucătorii noştri au cedat apoi, în al doilea meci din grupă, în faţa lituanienilor de la Kaunas, calificându-se mai departe în semifinalele competiţiei. Acolo, Novi Sad, campioana din 2014 în FIBA 3x3 World Tour, s-a dovedit mult prea puternică, iar Team Bucharest a fost nevoită să se mulţumească cu locul patru în ierarhia finală a competiţiei.

Pe lângă cei 10.000 de dolari obţinuţi pentru calificarea la acest turneu, echipa noastră a mai primit patru mii de dolari pentru clasarea pe locul patru, în timp ce câştigătorii, Team Novi Sad, au încasat în total 35.000 de dolari.

Turneul, care este organizat în zona de promenadă de la Katara Beach, unul dintre principalele puncte de atracţie turistică din Doha, a avut premii în valoare totală de 120.000 de dolari.

Pe lângă turneul propriu-zis, jucătorii au fost implicaţi într-o serie de evenimente conexe, care au inclus vizite în şcoli şi spitale sau sesiuni de autografe, primind în schimb tot tratamentul de care se bucură nişte vedete într-o disciplină aflată în plină ascensiune pe scena sportului mondial.

Team Bucharest a susţinut o lecţie deschisă de baschet, într-o şcoală unde activează şi o fosta componentă a naţionalei României şi a Sportului Studenţesc, Nicoleta Motroc. Santana & Co au fost lăsaţi cu greu să plece de cei aproape 200 de copii de la Newton International School, alături de care au petrecut două ore pline de baschet şi distracţie.

Evenimentul de la Doha a încheiat calendarul FIBA 3x3 din 2014, an în care baschetul 3x3 din România a obţinut primul titlu european din istorie, câştigat la Bucureşti în luna septembrie. De asemenea, Team Bucharest a obţinut locul doi în Mastersul FIBA de la Praga şi locul patru la FIBA 3x3 World Tour Final de la Tokyo, performanţă repetată în All Star-ul de la Doha.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  15 Decembrie 2014, 14:08

bravo lor, frumoasa competitie. ne-au facut cinste intr-un sport nu foarte popular la noi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează