SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

Kobe Bryant menţine speranţa pentru Lakers! Şi a atins cota de 31.000 de puncte în carieră

Articol de - Publicat luni, 25 februarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 25 februarie 2013 16:18

Două dintre echipele ce-au dominat NBA în ultimii ani, Los Angeles Lakers şi Dallas Mavericks, trei din ultimele patru titluri de campioană, au ajuns să tremure pentru accesul în play-off.

Iar cele două au jucat pentru speranţa de a mai prinde locul 8 în Conferinţa de Vest, ocupat acum de Houston Rockets. În Texas, Lakers au cîştigat dramatic, scor 103-99, după un recital Kobe Bryant. Liderul californienilor a reuşit 38 de puncte, 12 recuperări şi 7 pase decisive, luîndu-i faţa lui Dirk Nowitzki (30 de puncte şi 13 recuperări). Kobe a fost magnific pe final de partidă, marcînd 14 puncte în ultimul sfert. Iar Bryant a atins cota de 31.000 de puncte în carieră. Doar alţi patru foşti baschetbalişti au depăşit cota de 30.000 de puncte, Chamberlain, Malone, Jabbar şi Jordan, dar Kobe e cel mai tînăr. Cu 28 de victorii şi 29 de înfrîngeri, Lakers e de-abia pe 9 în Vest, la trei victorii de Houston şi va juca la noapte cu Denver Nuggets.


Miami Heat şi LeBron "the King", a 11-a victorie consecutivă

Un alt meci interesant a fost între Miami Heat şi Cleveland Cavaliers, mai ales că presa americană a speculat o revenire spectaculoasă a lui LeBron James la "cavaleri". Pînă ca "the King" să se întoarcă la formaţia ce l-a propulsat în NBA şi unde a jucat în perioada 2003-2010, a marcat 28 de puncte (plus 3 recuperări şi 8 pase decisive) în victoria, 109-105. A fost MVP-ul partidei. Dwayne Wade a reuşit 24 de puncte, 5 recuperări şi 6 pase decisive, cele două staruri fiind decisive cînd Cavaliers preluase conducerea, 99-97. Heat conduce în Est, 40 de victorii, 14 eşecuri, a doua este Indiana Pacers.

Melo Anthony şi Stoudemire nemiloşi

New York Knicks a revenit pe linia succeselor, după o serie de 4 înfrîngeri consecutive. Cu Melo Anthony în frunte, 29 de puncte, secondat cu brio de Amar’e Stoudemire, 22 de puncte, NY a triumfat, 99-93, în faţa Philadelphiei 76ers. Ultimii au ajuns la 6 eşecuri din ultimele 7 meciuri! Nervii au fost întinşi la maximum Anthony şi Tyson Chandler fiind la un pas de bătaie cu Spencer Hawes. Knicks sînt pe locul 3, după Heat şi Pacers.

Tunetul ce a băgat Bulls în sperieţi

Oklahoma City Thunder a dat de pămînt, 102-72, cu Chicago Bulls. Finalista NBA de anul trecut a profitat de seara sub orice critică a "taurilor", iar absenţa lui Derrick Rose se resimte din plin, prin faptul că Bulls şi-a pierdut eficienţa. Doar Luol Deng şi Nate Robinson au depăşit cota de puncte reuşite pe meci, Joakim Noah şi Carlos Boozer fiind aproape inexistenţi. La OKC Durant (19 puncte, 16 recuperări şi 6 pase decisive) şi Westbrook (23 de puncte) au fost cei mai buni. Thunder rămîne pe 2 în Vest, în plasa lui San Antonio Spurs, în timp ce Bulls a ajuns pe 6 în Est.

"Am spus că trebuie să fim o echipă şi trebuie să ofer mai multe pase, nu mai e timp să facem paşi greşiţi. Am promis că vom ajunge în play-off şi vom fi acolo"
Kobe Bryant, Los Angeles Lakers


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
tipsy
tipsy  •  25 Februarie 2013, 17:28

vedeti ca ati pus din greseala articolul pe prima pagina. altfel, kobe e fenomenal. la 34 de ani sa pui in scena asemenea prestqtii in NBA ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează