SPORTURI  »  BASCHET  »  SUPER EVENIMENT / NE PASĂ DE SPORT

Mii de participanţi la cel mai tare turneu de streetball din România!

Articol de - Publicat miercuri, 30 septembrie 2009 00:00

Nebunie mare cînd e vorba de baschet, sport, premii şi supervedete invitate la un eveniment. "Sport Arena" împreună cu sponsorii şi partenerii lor au reuşit să facă din baschet mai mult decît un sport de echipă. Oamenii au venit şi au pus bazele unui megaeveniment, cu 5 turnee desfăşurate pe durata verii.

Competiţia s-a desfăşurat şi va continua pînă la "Turneul Master" la baza sportivă Sport Arena din Universitatea Politehnică Bucureşti.

TURNEUL 1 / 29-31 MAI
Organizatorii de la Sport Arena Streetball au rămas surprinşi de numărul foarte mare de participanţi la ediţia din acest an a turneului. Din cele 200 de locuri dinponibile au fost deja ocupate în mai puţin de o săptămînă, 186. Înscrierea este gratuită, iar toţi participanţii vor fi premiaţi.

De pe 29 mai pînă pe 31 mai a fost un  week-end nebun, de trei zile în care toată lumea se va  bronza cu urme de maiouri şi şorturi. S-au înscris peste 300 de echipe, dar numai 230 vor participa la turneele de “3 la 3” şi “5 la 5”. Cei care vor sta pe margine vor putea participa la fel şi fel de concursuri.

După un sezon greu în Rusia, căpitanul echipei naţionale de baschet, Virgil Stănescu, se întoarce la Sport Arena Streetball. Progamul pregătit, “baschet 24 din 24” – după miezul nopţii se dă drumul la “5 la 5” – a atras şi 12 jucători sîrbi, mari fani Sport Arena Streetball. Ei au fost încîntaţi de ce au găsit în România vara trecută şi s-au ţinut de promisiunea că vor reveni.

Interesant mai este faptul că ne apropiem din ce în ce mai mult de noile regulamente FIBA. Astfel, “căciulile” de la Sport Arena sînt primele din România care se încadrează în regulamentul FIBA 2010. Jucătorii se vor putea obişnui cu acest nou tip de liniere participând în competiţie. 

TURNEUL 2 / 12 – 14 IUNIE
În numai trei zile, joi, vineri şi sîmbătă, s-au încsris online 271 de echipe pentru competiţia de 3 la 3 şi 18 echipe pentru cea de 5 la 5 contînd pentru Turneul 2 al Sport Arena Streetball 2009.

Este pentru prima dată în cei cinci ani de existenta a Sport Arena Streetball, cînd echipele se validează într-un termen atît de scurt. Astfel, pe siteul turneului, www.3la3.ro, au fost afişate încă de astăzi programările meciurilor care vor avea loc în weekend. Din păcate, cîteva sute de jucători vor privi meciurile fie ca spectatori live, fie de acasă, în transmisia online.

Pentru o parte dintre aceşti “spectatori” şi pentru ca Turneul 3 al Sport Arena Streetball va avea loc abia la finele lunii iulie, pentru cei cu vîrstă sub 18 ani, Virgil Stănescu, căpitanul echipei naţionale de baschet, organizează începînd de luni, 15 iunie, o tabără gratuită de baschet, unde copiii pot învăţa baschet direct de la idolii lor, componenţi ai echipei naţionale.

Căpitanul echipei naţionale de baschet, Virgil Stănescu, va fi din nou prezent pe terenurile din Politehnică, urmînd să le acorde celor mai mici dintre participanţi o atenţie sporită, în vederea selecţionării unora dintre ei la “Basquareball”.

După ce a prins gustul competiţiei de "3 la 3", CRBL a fost printre primii care s-au înscris la turneul cu numărul doi. El îl va avea ca partener pe Falemi, care a demonstrat la primul turneu că joacă baschet aproape la fel de bine ca şi fotbal.

Surpriza plăcută a Turneului Sport Arena Streetball II o reprezintă performanţele copiilor de la categoria sub 14 ani. Deşi teoretic pot fi uşor înfrînţi de către "seniori", la acest turneu au fost două exemple foarte bune care arată că viitorul baschetului românescu nu este deloc negru.


TURNEUL 3 / 24 – 26 IULIE
După cîteva săptămîni de pauză, nebunia pe terenurile de la Politehnică s-a întors. Am intrat în luna lui cuptor aşa cum este poreclită de toată lumea luna iulie. Sport Arena Streetball a demonstrat că este o competiţie de succes la care au participat la primele două turnee peste 2.000 de persoane, dornice să încerce experienţa terenului de baschet. Terenurile de la Politehnică vor fierbe din nou, zi şi noapte, în funcţie de numărul celor se vor înscrie la competiţie.

După ce la primele două turnee mii de participanţi s-au distrat pe cinste cu siguranţă nebunie nu va lipsi nici de această dată. Cu siguranţă nu vor lipsi nici concursurile atît pentru participanţi, cît şi pentru public. Între 24 şi 26 iulie o să fie nebunie maximă pe terenurile din Politehnică!

Turneul Sport Arena Streetball by Aspirin Cardio a avut parte de surprize. O mireasă a preferat să petreacă aproximativ o oră din noaptea nunţii pe terenurile din Polithnică, făcînd deliciul jucătorilor şi al spectatorilor sîmbătă seara puţin după miezul nopţii.
 
Căpitanul echipei naţionale, Virgil Stănescu, a ieşit pentru prima dată în public cu fiul sau de 4 luni, Remi, Andrei Hrebenciuc a reuşit să se califice cu echipa pînă în fazele superioare ale Sport Arena Streetball by Aspirin Cardio. Doi puşcaşi marini de la ambasada SUA au demonstrat că America este patria baschetului, fiind îndelung aplaudaţi pentru showul oferit.

TURNEUL 4 / 28 – 30 AUGUST

S-a terminat şi turneul 4 al Sport Arena Streetball by Aspirin Cardio. O nebunie de turneu, cu tot  ce putea să ofere terenurile de la Politehnică. Superivitaţi, mii de jucători şi spectatori, transmisii în direct la tv şi radio, multe majorete, premii multe şi muzică de calitate.

Turneul din week-end a coincis cu desfăşurarea pe terenurile din Politehnică a Campionatului European de Slamdunk, prin prezenţa la Bucureşti a celor mai buni reprezentanţi din Franţa, Italia, Polonia, Germania, Rusia, Anglia, Belgia, Elveţia şi Olanda, dar şi România. Peste 2.000 de spectatori au luat cu asalt Politehnica pentru a vedea un show unic în România. Slamdunkurile au fost nebune! S-a sărit peste oameni, motociclete, scaune şi chiar maşini.

Juriul concursului a fost format din Virgil Stănescu, Said El Ouardi, organizatorul celui mai mare turneu de baschet în aer liber din Franţa şi prezentatorul de radio, Wilmark. Cei trei au fost puşi în dificultate de procedeele folosite de jucători.

Cîştigătorul competiţiei este rusul Alexander Shalygin din Rusia a sărit ca un nebun peste o maşină decapotabilă, şi, logic, a introdus mingea fără probleme în cos. Pe poziţia secundă a terminat francezul Tourais Loic, urmat de Charly Alfred din Germania şi Mike Djimbo din Belgia.

Concursul 3 la 3 s-a încheiat aseară tîrziu, chiar în momentul în care a început şi ploaia în Bucureşti. Competiţia a fost urmărită şi de peste 20 de invitaţi veniţi special în România de peste hotare, care au rămas surprinşi de numărul mare de participanţi şi spectatori. Cele 3 zile şi 3 nopţi pline de distracţie au făcut ca week-endul să se termine mai repede decît şi-au dorit cei prezenţi la turneu.

Dacă aţi pierdut nebunia de la turneul 4 al Sport Arena Streetball by Aspirin Cardio, mai urmează o singură şansă pentru iubitorii baschetului. În perioada 25-27 septembrie, urmează Turneul Master!

TURNEUL MASTER / 25 - 27 SEPTEMBRIE

A mai trecut o vară în care fenomenul de streetball a adunat toţi iubitorii la Politehnică. Sport Arena Streetball a însemnat provocare, distracţie, competiţie, premii, surprize, muzică şi multă voie bună, dar mai ales fair-play. Pe terenurile Sport Arena au venit nume mari din baschetul românesc, vedete ale streetballului internaţional, politicieni, artişti sau oameni de televiziune. Turneul Masterul a reprezentat finalul unei ediţii în care progresele s-au făcut vizibile prin numărul mare de echipe şi spectatori, nivelul jocului, organizarea primului “European Dunk Contest” şi faptul că foarte mulţi streetballeri au devenit între timp jucători profesionişti.

În lipsa francezului Guy Dupuy, cei doi americani de la "Team Flight Brothers" au făcut spectacol. Dobbs a reuşit să cîştige trofeul înmînat de Kevin Burleson, fost jucător în NBA, la Charlotte Bobcats. El i-a impresionat pe cei trei membri ai juriului, Bogdan Popescu (Steaua Bucureşti), Rashard Griffith (CSU Asesoft) şi Dan Rogojan, promoter-ul fenomenului slam-dunk-ului din România.

Campioana ultimilor şase ani din baschetul românesc a venit la Sport Arena Streetball by Aspirin Cardio cu întreaga echipă, antrenori şi baschetbalişti. Chiar dacă nu toţi jucătorii au evoluat, cîţiva fiind menajaţi, spectacolul a fost unul reuşit. De partea cealaltă, Steaua Turabo Bucureşti şi-a prezentat la rîndul ei vedetele, Virgil Stănescu, Bogdan Popescu şi Adrian Voinescu fiind participanţi obiţnuiţi în Politehnică. S-au remarcat prin faze şi dunkuri spectaculoase Dani Popescu, Ronald Timus şi Brice Kabengele, iar la final toţi jucătorii au primit aplauze călduroase din partea publicului.

Despre eveniment
Aflat la cea de a V-a ediţie, Campionatului Sport Arena Streetball, primul campionat de streetball organizat în România va debuta cu meciurile primului din cele 4 turnee regulate pe data de 29 mai 2009. Formatul competiţiei va fi identic cu cel din anul 2008 la a cărui ediţie au participat peste 1.000 de echipe şi peste 4.000 de jucători de baschet, încurajaţi de peste 15.000 de spectatori devenind astfel cea mai importantă competiţie de baschet în aer liber organizată vreodată în România.

Campionatul va cuprinde 4 turnee regulate care se vor desfăşura în perioada mai – august 2009. Echipele care au acumulat cele mai multe puncte pe parcursul acestor turnee se vor lupta pentru medaliile de campioni în cadrul turneului Master care va avea loc în luna septembrie. Meciurile din cadrul Campionatului Sport Arena Streetball 2008 se vor desfăşura pe terenurile de baschet ale celei mai moderne baze sportive în aer liber din România – baza sportivă Sport Arena Politehnica.

Meciurile, de pe toate cele patru terenuri, au fost transmise live pe siteul 3la3.ro. Gazeta Sporturilor vă mulţumeşte că aţi participat la acest turneu, că aţi fost alături de noi în tribune şi vă aşteptăm în 2010 la un tuneru mult mai tare, mult mai palpitant, special pentru toţi iubnitorii baschetului din România!

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (6)
 •  04 Octombrie 2009, 13:43

felicitari gsp ca vedeti si astfel de evenimente, unde nu e implicat gigi...

 •  30 Septembrie 2009, 20:02

Andrei, Andreea, cand nu voi mai vedea in gsp cuvantul "becali" am sa dau crezare sloganului vostru. Pana atunci, cel putin pentru mine, sloganul vostru reprezinta doar vorbe in vant.

 •  02 August 2009, 22:04

ce se intimpla cu voi? ce interes aveti de promovati si altceva decit becali? hmmmm.... ceva e la mijloc...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează