SPORTURI  »  BASCHET  »  EVENIMENT

Naționalele de baschet 3x3 luptă azi în sferturile de finală la Europene

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 septembrie 2016 11:16

Atât naționala masculină cât și cea feminină de baschet 3x3 vor evolua astăzi în sferturile de finală ale Campionatelor Europene de Baschet 3x3 care se joacă la AFI Palace Cotroceni. Băieții joacă cu Serbia, principala favorită, de la ora 13.35 iar fetele evoluează împotriva Cehiei, de la 14.45.

Ziua de sâmbătă, cea de-a doua din programul Europenelor, s-a încheiat cu o aruncare de coșmar pentru naționala masculină a României. Ilya Alexandrov a marcat în ultima secundă pentru Rusia, care i-a învins pe tricolori, 20-19 și i-a trimis într-un sfert de finală de foc cu Serbia, principala favorită, echipa la care evoluează primii patru jucători din clasamentul mondial FIBA 3x3 World Tour.

Cătălin Vlaicu marcase un coș ce părea al victoriei, pentru 19-18, cu doar 5 secunde înainte de final, dar Alexandrov a găsit o traiectorie imposibilă către coș, din spatele semicercului de două puncte, cu tot efortul suprem al lui Bogdan Popescu de a opri acea aruncare.

România a învins Slovacia în primul meci al zilei, rezultat care le-a asigurat tricolorilor prezența în sferturile de finală.

Serbia și România s-au mai întâlnit într-o fază eliminatorie, la Campionatele Mondiale de Baschet 3x3 de la Moscova din 2014. Atunci sârbii s-au impus după un alt meci dramatic, în prelungiri, cu un coș marcat de Dejan Majstorovic.

Naționala feminină, cap de serie numărul 8, va juca împotriva Cehiei, cea de-a patra favorită a competiției. România a învins Belgia în grupe și a cedat în fața Ungariei, iar cehoaicele au învins atât Spania cât și Austria pentru a se clasa pe primul loc în grupa D.

Zburătorii din concursul de slam-dunk se vor duela în aerul rarefiat de deasupra inelului de baschet. Vadym “Miller” Piddubchenko (Ucraina), Borja “ZeroGravity” Molinello (Spania), Arek “Aro” Przybylski (Polonia) și Grațian “I Bounce” Pintea (România) sunt pregătiți de un spectacol de zile mari. Concursul este programat în jurul orei 19.00.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează