SPORTURI  »  BASCHET  »  BASCHET

Pagini cu minge portocalie » Slamdunk.ro, o carte inedită despre streetball!

Streetballul este o disciplină din ce în ce mai practicată şi, de aceea, inclusă în cartea lui Alin Savu
Streetballul este o disciplină din ce în ce mai practicată şi, de aceea, inclusă în cartea lui Alin Savu

Articol de - Publicat vineri, 18 mai 2012 00:00 / Actualizat joi, 17 mai 2012 20:32

Slamdunk.ro de Alin Savu este o carte care nu trebuie să lipsească din biblioteca nici unui iubitor al baschetului, aşa cum era el în trecut şi aşa cum este el în prezent.

Înainte de a prezenta volumul, este foarte important să prezentăm autorul. Alin Savu este o specie rară. Încrucişarea de sportiv excepţional cu scriitor foarte bun.

Savu a fost singurul baschetbalist român selecţionat de două ori în echipa Europei şi a jucat timp de 17 ani în prima divizie din România, la formaţii precum Ştiinţa Bucureşti (1961-1965), Steaua (1965-1977) şi CSU Sibiu (1977-1978).

A fost de patru ori campion naţional şi a adunat 205 prezenţe la echipa naţională. A fost şi ziarist, iar acum Slamdunk.ro este prima sa carte.

Volumul reprezintă o bună ocazie de a descoperi vremurile bune ale baschetului românesc, cînd jucătorii erau valoroşi şi sălile erau pline. Alin Savu a cuprins în paginile cărţii publicate cu ajutorul Sportarena toate amintirile sale, amintiri plăsmuite alături de colegi dragi, de momente memorabile, de o scurtă istorie a unui sport bogat, cu suişurile şi coborîşurile lui.

Toate trăite şi povestite cu emoţie, talent şi cu un strop de nostalgie, absolut necesar acestui gen de rememorare sportivo-literară. Pe lîngă puterea cuvintelor, Savu s-a folosit şi de puterea fotografiilor. O eră întreagă a baschetului românesc pasează, driblează, înscrie din pozele apărute în Slamdunk.ro.

Amintirile lui Savu cuprind meciuri împotriva Rusiei, împotriva SUA, împotriva unor adversari mari, cărora baschetbaliştii români le făceau faţă în anii '60-'70. Cuprind personaje dragi, dintre care unele nu mai trăiesc ca să vadă cum au fost zugrăvite în cartea aceasta. Cuprind şi momente neplăcute, aşa cum fiecare întîlneşte în carieră. Cuprind performanţele unei generaţii care ştia să joace şi care ştia şi să se distreze.

Şi cuprind şi prezentul. Alin Savu nu a lăsat deoparte nici ce se întîmplă în zilele noastre, cum ar fi dragostea celor tineri şi dragostea lui însuşi pentru streetball.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează