SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA / FESTIVITATE

Pau Gasol introdus în Hall of Fame » Discurs emoționant al spaniolului: „Nu aș fi fost aici fără tine, frate”

Pau Gasol și familia sa Foto X
Pau Gasol și familia sa Foto X

Articol de - Publicat duminica, 13 august 2023 19:07 / Actualizat duminica, 13 august 2023 20:03

Pau Gasol, 43 de ani, cel mai faimos baschetbalist iberic, a fost onorat cu introducerea în Hall of Fame, alături de alte nume mari foste în NBA, Tony Parker, Dwayne Wade și Dirk Nowitzki

Pe 5 octombrie 2021 își anunța, printre lacrimi, retragerea din sportul care i-a dat totul și căruia i-a oferit ce a avut mai bun: calități, dedicare, energie, spirit de luptă. Avea 41 de ani și se întorsese în acel sezon la Barcelona, acolo unde începuse drumul său spre glorie. A ajutat echipa de suflet să cucerească titlul în Liga ACB și să atingă finala Euroligii.

Cea mai mare parte a carierei însă, Pau Gasol și-a desfășurat-o în NBA. 7 ani la Memphis Grizzlies, 6 la Los Angeles Lakers, 2 la Chicago Bulls, 3 la San Antonio Spurs și un ultim sezon retezat la Milwaukees Bucks, cu numai trei meciuri jucate și o accidentare la gleznă care s-a rezolvat doar cu o intervenție chirurgicală.

Pau Gasol: „Este o onoare enormă”

Lakers, team-ul cu care a cucerit două titluri în cel mai competitiv campionat al planetei, în 2009 și 2010, i-au retras tricoul cu numărul 16. Iar acum a primit o altă recunoaștere importantă, rezervată doar celor mai mari: introducerea în Hall of Fame.

Fostul jucător a devenit primul spaniol care este selectat pentru acest club select al baschetului. Emoționat, a parcurs festivitatea înconjurat de familie, părinții Marisa și Agustin și fratele Marc. Prezentarea i-a fost făcută de Toni Kukoc. Ar fi trebuit să fie prezent și Kareem Abdul-Jabbar, dar chiar Pau a dezvăluit că legendarul pivot nu a putut veni fiindcă nu se simțea bine.

6 selecțiiîn NBA All-Star Game a adunat Pau Gasol: 2006, 2009, 2010, 2011, 2015, 2016

„Este o onoare enormă”, a subliniat Gasol în discursul său. „O recunoaștere a sprijinului, ghidajul și inspirația pe care mulți mi le-au oferit de-a lungul călătoriei mele în baschet”. Pentru Pau, faptul că a fost alături de Kukoc a însemnat un premiu suplimentar.

Dacă mi-ar fi spus cineva că într-o zi îl voi cunoaște, ba, mai mult, că mă va prezenta pentru introducerea în Hall of Fame, nu aș fi crezut. Și totuși, iată-ne aici”, a declarat ibericul. Cuvinte speciale au fost dedicate părinților săi și fratelui.

„Mulți au contribuit pentru ca eu să fiu acum aici, dar nimeni nu a făcut-o mai mult decât familia mea”, a indicat Gasol.

20.894de puncte a înscris spaniolul în toată cariera sa, reind 11.305 recuperări și 3.925 assist-uri

Mesaj special pentru Kobe Bryant

Apoi, a rezervat o parte încărcată de semnificație pentru „celălalt frate” al său, Kobe Bryant, alături de care a cucerit titlurile cu Lakers și cu care a dezvoltat o amiciție specială. Bryant și-a pierdut viața în mod tragic, împreună cu fiica sa Gianna, într-un accident de elicopter în ianuarie 2020, la numai 41 de ani.

În perioada în care am evoluat la Los Angeles, am putut să cunosc acea persoană care mi-a ridicat calitatea jocului cum nu a făcut-o nimeni, care m-a învățat de ce ai nevoie pentru a câștiga la cel mai înalt nivel, care mi-a arătat cât de dur trebuie să muncești și ce mentalitate trebuie să ai pentru a fi cel mai bun.

Nu aș fi fost aici fără tine, frate. Nu mi-aș dori nimic mai mult decât să fiți alături de noi, tu și Gigi. Mi-e dor de tine și te iubesc”, a spus Pau Gasol, mișcat, în timp ce văduva lui Bryant, Vanessa, se afla în public.

Alături de Gasol au intrat în Hall of Fame Tony Parker, Dwayne Wade și Dirk Nowitzki.

Citește și: 

Gata pentru o întâlnire istorică » Voleibalistele „tricolore” se pregătesc pentru meciul cu Italia de marți, cel care va deschide această ediție a Campionatului European
Campionatul European
Gata pentru o întâlnire istorică » Voleibalistele „tricolore” se pregătesc pentru meciul cu Italia de marți, cel care va deschide această ediție a Campionatului European
Jessica Pegula: „Berea poate aștepta” » Numărul 3 WTA a desfăcut o cutie anul trecut, la US Open
WTA MONTREAL
Jessica Pegula: „Berea poate aștepta” » Numărul 3 WTA a desfăcut o cutie anul trecut, la US Open

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează