SPORTURI  »  BASCHET  »  DRAMĂ ÎN SPORT

Portretul celui care l-a ucis cu sînge rece pe baschetbalistul american » Gypsy Gypsanu

El este George Ionuţ Tănăsoaia, alias Gypsy Gypsanu
El este George Ionuţ Tănăsoaia, alias Gypsy Gypsanu

Articol de GSP - Publicat marti, 11 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 10 octombrie 2011 23:02

Numele folosit de agresor pe site-urile de socializare i-a ajutat pe poliţişti să soluţioneze cazul: martorii incidentului l-au recunoscut pe Tănăsoaia în fotografiile postate pe net. Acesta s-a predat, dar spune că a fost în legitimă apărare şi doar l-a împins pe baschetbalistul american


Fără antecedente, cu un cazier curat. Necăsătorit. "Şi nu face parte din nici un clan. De fapt, ce înţelegeţi dumneavoastră prin clan?", completează comisarul Cătălin Georgescu, cel care s-a ocupat de caz, profilul lui Ionuţ Tănăsoaia. Un tînăr de 25 de ani, din Giurgiu. Nici măcar solid, are 1.65 m.

"Nu e din clan, dar e rudă cu ei"
Localnicii din Giurgiu spun despre clanul "Butoane" că stăpîneşte de ani buni oraşul, se vorbeşte de afaceri cu autorităţile şi Poliţia. În noaptea petrecută sîmbătă în club, Tănăsoaia era însoţit de unul din fiii celui care conduce clanul. "Gypsy nu are afaceri mari sau necurate, nici măcar nu are afacerile lui", mărturisesc oamenii. "Este rrom, botezat de unul dintre oamenii lui Butoane, dar el e din neamul Tănăsoaia şi atît".

Felul în care anchetatorii l-au convins să se predea dă însă de gîndit. Surse din Poliţia Giurgiu descriu o variantă neaşteptată: "Am chemat oameni care fuseseră în club şi le-am arătat poze cu Tănăsoaia, de pe facebook. Ei l-au recunoscut. Apoi, am trimis semnale prin cîteva persoane, iar el a venit şi s-a predat!".

Orgoliu şi violenţă
Fără să fie un personaj foarte cunoscut, "Gypsy" era anturat mereu de oameni cu bani. Cîţiva apropiaţi încearcă să explice comportamentul lui în faţa baschetbalistului: "Nu l-ar fi lovit din senin, să fim serioşi. Dar e orgolios şi nu ştie o boabă de engleză! Dacă era şi băut, îi mai sărea ţandăra, mai ales dacă o fi crezut că americanul îl ia la mişto!".

Avocatul agresorului, Emil Vucă, a prezentat ieri şi versiunea lui Tănăsoaia: "Baschetbalistul s-a luat de una din prietenele clientului meu. I s-a spus să plece, dar a încercat să lovească. Clientul meu l-a împins şi l-a dezechilibrat, probabil. Apoi a plecat acasă fără să ştie ce s-a întîmplat acolo, iar cînd a aflat despre deces s-a predat singur".

Ambasada SUA: "Vom urmări atent ancheta"
Declarîndu-se îngrijorată de circumstanţele în care s-a produs incidentul, Ambasada SUA la Bucureşti transmite condoleanţe familiei baschetbalistului american decedat la Giurgiu: "Adresăm cele mai sincere condoleanţe familiei celui decedat. Îi sprijinim în aceste momente dificile. Sîntem îngrijoraţi cu privire la circumstanţele în care s-a produs decesul acestui cetăţean american şi vom urmări atent evoluţia anchetei", precizează misiunea diplomatică. Ambasada spune că, din respect faţă de dreptul la intimitate al familiei celui decedat, nu va face alte comentarii în acest moment.

Reacţiile cititorilor pe gsp.ro

ciolin: "Sincere condoleanţe familiei şi colegilor, este păcat că la noi în ţară se întîmplă aşa ceva, este trist că autorităţile sînt neputincioase şi incapabile să administreze o situaţie de acest gen.

albusibiu: "Diferenţa între cazul Cozma şi Hardy este «intervenţia» sistemului medical românesc. La primul diagnostic, comă alcoolică, la al doilea (FIINDCĂ STAREA S-A ÎNRĂUTĂŢIT!) hematom masiv. Dacă se făceau investigaţiile corecte de prima dată oare ce se întîmpla? Mulţumim Sănătăţii române şi celor ce o «întreţin»!"

aronus: "În afară de moartea violentă şi naţionalitatea ucigaşilor nu prea mai sînt similitudini. În cazul Cozma, coechipierii lui s-au luptat pentru el, pe cînd la Giurgiu coechipierii se fac că nu au văzut prea multe în beznă. Din păcate!"

chalex: "PLANUL DUR de care face vorbire Poliţia Giurgiu este, în mod sigur, PLANUL PRIN CARE SE ÎNCEARCĂ MUŞAMALIZAREA CAZULUI. Baschetbalistul american a fost snopit în bătaie de membrii unui clan giurgiuvean care are legături cu Poliţia. Toţi cei din local au fost martori, dar nici unul nu a avut curaj să deschidă gura pentru că mai-marii clanului au ameninţat cu moartea pe oricare va deschide gura."

redterrier: "Mda... cazul seamănă cu cel al lui Marian Cozma la perfecţie! Pînă şi criminalii sînt tot rromi! România, ia aminte de la unguri şi pedepseşte-i pe toţi cei implicaţi!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (31)
dan72
dan72  •  18 Octombrie 2011, 09:49

Baiatul al si- pltit prostia de a desconsidera tiganii din romania si a pltit scump.Nu credeti ca este timpul ca si tiganii sa platesca prostia de a se crede superiori legilor?Eu nu contest meseria de avocat aparator dar trebuie sa fi cretin si avar ca sa aperi un astfel de personaj...

dan72
dan72  •  18 Octombrie 2011, 09:41

Gypsy...?! Pai in engleza se traduce tigan...Nu stie o boaba engleza?Dar macar ce inseamna porecla lui cred ca stie..Nu stie engleza si e mai orgolios...Auzi tu aberatie... Pai prosti cuprinde si aceste doua "caracteristici" si cum zice o vorba din batrani...prostia se plateste,deci....Media sa nu mai sara de fund in sus ca ne fac aia tigani pe afara...Nici nu ne zic tigani,ci exact...gipsy....Astia intra in contact direct cu strainatatea si e normal sa ne creada asa in plus si pentru ca si in tara ne conduc clanuri,imparati,regi...ai tiganilor.Deci...purtati-va crucea cu demnitate sau schimbati fiecare ceva in voi si la cei de langa voi.

panconecaca2
panconecaca2  •  12 Octombrie 2011, 01:22

asta pare un gaoz ambulant la vreo 65 de kile ...deci clar este un " tap ispasitor"...n-avea cum sa doboare un baschetbalist

Vezi toate comentariile (31)
Comentează