SPORTURI  »  BASCHET  »  GSP SPECIAL

Povestea unei echipe desfiinţate care a renăscut în această vară » Tîrgovişte Maxima

Majoretele sînt nelipsite în pauzele meciurilor din Tîrgoviște. FOTO Cristi Preda +2   FOTO
Majoretele sînt nelipsite în pauzele meciurilor din Tîrgoviște. FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 27 decembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 27 decembrie 2011 03:02

În vara lui 2010, echipa de baschet feminin MCM Tîrgovişte s-a desfiinţat. Renăscută în această vară, CSM Tîrgovişte a terminat anul, fără nici o înfrîngere, într-o sală cu majorete, mascotă şi fanfară


În vara lui 2010, în Sala Sporturilor din Tîrgovişte sufla crivăţul desfiinţării. Era vară, dar bătea crivăţul. Echipa feminină de baschet, multiplă campioană a României, ratase cu cîteva luni în urmă o calificare istorică în semifinalele FIBA Eurocup, a doua compeţie ca importanţă a continentului.

Drama de la Kursk
În urma unei duble manşe dramatice contra rusoaicelor de la Dinamo Kursk, pe care le bătuseră acasă cu 75 la 27 şi în faţa cărora aveau să piardă în deplasare, pe finalul unui meci de infarct, cu 55 la 76! La Kursk, în seara dinaintea meciului, au fost -20 de grade Celsius.

Lipsa fondurilor, echipa fiind finanţată în mare parte de Consiliul Local, îndepărtarea sponsorilor plus indiferenţa puseseră echipa în cui în vara anului trecut. Asta deşi primarul Tîrgoviştei era şi e Gabriel Boriga, cîndva chiar managerul echipei.
Astă-vară s-a luat totul de la zero. "Bugetul e mult mai mic decît ultima dată", a declarat Boriga în conferinţa de presă la care s-a anunţat renaşterea formaţiei. Au fost aduse jucătoare noi.

Atunci, în anul sfertului de finală cu Dinamo Kursk, la umbra Turnului Chindiei juca inclusiv Tina Thompson, de două ori campioană olimpică, una dintre legendele baschetului feminin din SUA! Plus Monica Broşovschi, cea mai bună baschetbalistă din România.
"Go West" şi "M-a făcut mama oltean"

Crivăţul din 2010 a fost înlocuit de hărmălaia care învăluie azi sala dîmboviţeană. Peste 1.000 de oameni vin la fiecare meci să le aplaude pe fetele antrenorului Florin Nini, să bată cuba cu mascota Kindy, un fel de turnuleţ mergător, să admire majoretele şi să se delecteze cu o fanfară care cîntă de toate, de la "Go West" la "Treceţi, batalioane române, Carpaţii!" şi "M-a făcut mama oltean".
CSM Tîrgovişte a încheiat prima jumătate a campionatului pe primul loc. 15 partide, 15 victorii. Inclusiv la Arad şi Alba Iulia, oraşele principalelor adversare. Preşedintele Ciprian

Iugulescu spune că "obiectivul e locurile 1-4, dar ne-am dat seama că am făcut lucruri bune am învins la Arad, fosta campioană". Din echipa de acum un an şi jumătate s-au întors americanca Crissy Givens şi Alexandra Uiuiu, desemnată de două ori Miss Baschet România.

"Obiectivul cel mai apropiat este Cupa. Final Four se va disputa chiar la Tîrgovişte, în ianuarie, iar în semifinală vom întîlni marea noastră rivală, ICIM Arad"
Ciprian Iugulescu, preşedinte CSM Tîrgovişte

VEZI MAI JOS O GALERIE FOTO!

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (2)
terminatorul2
terminatorul2  •  27 Decembrie 2011, 10:46

Iarasi banii , bata-i vina

fibra
fibra  •  27 Decembrie 2011, 10:03

Bravo Tirgoviste!Echipa care ati avut-o era senzationala,iar aceasta de acum sa speram ca o va intrece in joc si rezultate.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează