SPORTURI  »  BASCHET  »  CE 2011

Pregătite pentru calificări

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 august 2010 00:00

Secretarul general al Federaţiei Române de Baschet, Dan Berceanu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că are încredere în echipa naţională de baschet feminin a României se poate califica la turneul final al Campionatului European care va fi găzduit de Polonia.
"Plecăm în această campanie cu speranţă, avem încredere în valoarea jucătoarelor noastre şi sperăm ca naţionala feminină să revină la un turneu final al Campionatului European", a spus Berceanu.

Antrenorul echipei naţionale a României, George Mandache, a precizat că grupa din care face parte România este un dificilă. "Din punctul meu de vedere este o grupă dificilă, dar pentru noi ar fi fost la fel de greu, indiferent din ce grupă am fi făcut parte. Letonia este locul al patrulea în Europa, Serbia este Serbia, iar Israelul a fost întotdeauna o echipă dificilă, nu numai pentru noi, ci pentru toate echipele", a afirmat Mandache.
Tehnicianul s-a arătat dezamăgit de faptul că echipa pe care o pregăteşte nu va putea să dispute mai multe meciuri de pregătire: "Am fi dorit să jucăm încă două meciuri de pregătire, după cantonamentul de la Mediaş, şi au fost discuţii cu echipa Ucrainei. Ei au vrut să mergem noi acolo, iar noi ne doream să jucăm la Bucureşti. Din cauza distanţei şi a transportului am fi pierdut cinci zile şi ne-am fi apropiat foarte mult şi de aceste jocuri cu Germania. Cele două meciuri de pregătire sunt într-adevăr puţine". 

 Jucătoarea Cristina Ciocan a afirmat că îşi doreşte ca spectatorii din Bucureşti să vină cât mai mulţi la "Arena de Baschet" pentru a încuraja echipa naţională feminină. "Mă bucur că vom juca cel puţin unul dintre meciurile din preliminarii la Bucureşti. Vom încerca să readucem tradiţia baschetului şi în Bucureşti. Sperăm ca şi lumea să se întoarcă la baschetul feminin", a spus Ciocan.
Echipa naţională de baschet feminin a României se află, în perioada 3 - 13 august, într-un cantonament la Bucureşti, în cadrul căruia va disputa două meciuri de pregătire împotriva reprezentativei din Germania, joi (de la ora 18.30) şi vineri (de la ora 17.30). 

 În perioada 14 - 29 august, România va juca în grupa B, din cadrul preliminariilor pentru turneul final al Campionatului European, alături de Letonia, Serbia şi Israel. Primele două echipe din fiecare grupă se va califica la CE din Polonia, iar echipele clasate pe locul al treilea vor fi împărţine în două grupe de câte tei formaţii, prima clasată obţinând calificarea la turneul final.
Lotul României pentru preliminariile CE este următorul: Claudia Pop, Andra Mandache, Alexandra Uiuiu, Annemarie Părău, Anita Meszaros, Elisabeth Pavel, Florina Diaconu, Florina Păşcălău, Viorela Rus, Cristina Ciocan, Ancuţa Stoenescu şi Gabriela Mărginean.
            Programul României în grupa B din Preliminariile Campionatului European:
            14 august: România - Letonia (Bucureşti, ora 17.00);
            17 august: Serbia - România (Ruma, ora 21.30);
            20 august: România - Israel (Târgovişte, ora 17.30);
            23 august: Letonia - România (Riga, ora 20.30);
            26 august: România - Serbia (Târgovişte, ora 18.00);
            29 august: Israel - România (Ramat Gan, ora 17.45). 

Sursa: Mediafax

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close