SPORTURI  »  BASCHET  »  SPANIA

Primul titlu. Vine Liga! » Baschetbalistul român de la Real Madrid a cîştigat campionatul Spaniei la juniori

Căţe, cu medalia şi Cupa, va împlini 17 ani în iulie
Căţe, cu medalia şi Cupa, va împlini 17 ani în iulie

Articol de - Publicat miercuri, 14 mai 2014 00:00 / Actualizat marti, 13 mai 2014 22:50

Puştiul, despre care Gazeta a scris la finele anului trecut, e mezinul echipei: joacă alături de tineri de 18 ani! Azi pleacă la Milano, unde va evolua în deschiderea ultimului act din Euroligă, Final Four.

Forma excelentă a pivotului român Emanuel Căţe, 2,04m la doar 16 ani!, i-a adus primul titlu de campion al Spaniei cu Real Madrid. La categoria "Junior", echivalentul U18, ultima înaintea trecerii la seniori. E şi mezinul lotului.

"Campeon de España 2013-2014, Hala Madrid!", a exultat acesta pe o reţea de socializare. "Sîntem foarte bucuroşi. S-a adaptat, a avut rezultate bune şi pe teren, şi la învăţătură, apoi a venit şi acest titlu", se mîndreşte şi tatăl acestuia, Emanuel Căţe senior.

Poate lua şi medalia continentală
Părintele spune că băiatul va pleca, azi, la Milano, unde va juca în finalele Euroligii de juniori. "Se dispută înaintea Final Four-ului de seniori. Sînt două grupe. Real e în serie cu Fenerbahce, Armani Milano şi Jalghiris Kaunas. Meciurile se joacă pe 15-18 mai".

Cîştigătoarea va juca în ultimul act cu o echipă din cealaltă grupă, iar partida se va disputa chiar înaintea finalei seniorilor. Vizibilitate imensă pentru puştiul născut la Bucureşti şi component al lotului României U18!

"Tînărul Căţe, sosit din ţara lui Dracula şi Ghiţă Mureşan, e puternic, polivalent, are potenţialul de a ajunge o stea a baschetului mondial" (La Voz del Basket, site de specialitate)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează