SPORTURI  »  BASCHET  »  ECHIPA NAŢIONALĂ

România a pierdut primul amical în faţa Bulgariei

Articol de GSP - Publicat sambata, 03 iulie 2010 00:00

Naţionala de baschet masculin a României a fost învinsă de reprezentativa Bulgariei, scor 89-73 (45-33), în primul meci amical din cele două programate în ţara vecină.

 

După o evoluţie mai curajoasă în primele două sferturi, jucătorii români au cedat teren cu fiecare minut, după pauza mare. Bulgarii au reuşit o diferenţă de 26 de puncte, în minutul 27, iar din acel moment, echipei României nu i-a mai rămas decât să facă eforturi, pentru a reduce handicapul final.

Marcatorii echipei noastre au fost Dumitrescu 17 puncte, Nicoară 10, Szijarto 8, Moldoveanu 6, Drăguşin 6, Jucan 6, Mandache 5, Căpuşan 5, Chetreanu 2, Silvăşan 2, Lazăr 2, Haiduc 2, D. Andrei 2, în timp ce pentru bulgari s-a remarcat Kostov, cu 17 puncte.

Baschetbaliştii tricolori vor juca cea de-a doua partidă la Sofia, astăzi, de la ora 19.15. Alte verificări ale naţionalei antrenate de americanul John Carl Neumann sunt programate în această lună, la un turneu în Georgia, dar şi în Slovacia şi Luxemburg.

Naţionala masculină a României va începe în luna august o nouă campanie de calificare în primul eşalon european, care ar putea fi ultima de acest fel, avînd în vedere că FIBA Europe a anunţat că pentru CE din 2013 se va schimba sistemul de calificare, fără două divizii valorice, după ce numărul echipelor participante a fost mărit de la 16 la 24.

În preliminariile Campionatului European din 2011 (Divizia B), naţionala tricoloră va evolua în grupa B, alături de echipele Suediei, Albaniei, Azerbaidjan şi Belarus.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează