SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

VIDEO S-a retras unul dintre cei mai spectaculoși și mai carismatici baschetbaliști din NBA

Articol de - Publicat miercuri, 17 aprilie 2024 16:44 / Actualizat miercuri, 17 aprilie 2024 18:28

Americanul Blake Griffin (35 de ani), unul dintre cei mai spectaculoși și mai carismatici baschetbaliști din NBA, și-a anunțat retragerea din baschet.

Blake Griffin a ajuns în NBA în 2009, draftat cu prima opțiune de LA Clippers. În California a format un dou de senzație cu Chris Paul. N-au mers niciodată până la capăt, spre trofeu.

Blake Griffin, omul-spectacol din NBA

Griffin s-a consacrat drept un „showman”. Capabil să arunce de la 3, impresionat de sub panou, autorul unor slam dunk-uri legendare.

A strâns 6 prezențe în NBA All-Star, între 2011-2015 și în 2019. Începând cu 2016, au apărut accidentările și au forțat plecarea lui către Detroit Pistons. De-a lungul carierei a mai îmbrăcat tricoul lui Brooklyn Nets și Boston Celtics.

VIDEO. 30 de momente speciale din cariera lui Blake Griffin

Blake Griffin a fost un personaj aparte și în afara terenului. Un sportiv cu vorbele la el, a apărut în peste 20 de filme, seriale și producții TV. Participă frecvent la spectacole de stand-up comedy.

Nu mi-am imaginat niciodată că voi fi un tip care va face anunțul retragerii printr-o scrisoare. Încă nu cred că sunt acel om. Dar am reflectat la cariera mea și sentimentul pe care vreau să îl transmit acum este recunoștința.

Sunt recunoscător pentru fiecare moment - nu doar pentru cele bune: victorii, premii, timpul memorabil petrecut alături de familie, prieteni, fani, colegi și antrenori. Aș putea continua să vorbesc la infinit despre oamenii care mi-au influențat cariera, dar vreau să fie o scrisoare scurtă.

Sunt în egală măsură recunoscător și pentru momentele mai puțin bune: eșecuri, accidentări, mult prea multele accidentări, lecțiile primite, hateri. Toate acestea au făcut experiența mea de 14 ani cu adevărat de neuitat.

Baschetul mi-a oferit atât de multe în viață, nu aș schimba nici măcar un lucru. În cele din urmă, urmează și obligatoriul „sunt nerăbdător pentru următorul capitol”. Glumesc. Am terminat-o! Semnat, Blake Griffin. Stați. Până la urmă sunt tipul ăla?

Reușitele lui Blake Griffin:

  • debutantul anului în 2011
  • câștigătorul concursului de Slam Dunk în 2011
  • 6 prezențe în NBA All-Star
  • 3 prezențe în echipa secundă a anului în NBA.

Citește și alte știri din baschet:

Cum arată play-off-ul și play-in-ul din NBA » Cap de serie surprinzător în Conferința de Vest
NBA
Cum arată play-off-ul și play-in-ul din NBA » Cap de serie surprinzător în Conferința de Vest
All star pentru Jocurile Olimpice! SUA vine cu toate vedetele din NBA la Paris: Lebron James și Curry deschid lista
BASCHET
All star pentru Jocurile Olimpice! SUA vine cu toate vedetele din NBA la Paris: Lebron James și Curry deschid lista

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close