SPORTURI  »  BASCHET  »  WNBA

Performanță de senzație! Sabrina Ionescu, alegerea #1 în draft-ul WNBA: „Puține speranțe atrag atenția precum o face ea” » L-a avut mentor pe Kobe Bryant

Sabrina Ionescu +8   FOTO
Sabrina Ionescu

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 aprilie 2020 17:55

Baschetbalista americană de origine română Sabrina Ionescu, 22 de ani, ar putea fi alegerea numărul 1 pentru echipa New York Liberty, în draftul pentru Liga feminină de baschet din SUA, care va avea loc în această seară.

 „Ar fi o surpriză să nu fie așa”, scrie agenția de știri Associated Press. 

Sabrina Ionescu, point guard-ul celor de la Oregon Ducks, desemnată jucătoarea anului, e creditată ca favorită încă de când New York Liberty a câștigat loteria draftului. Ea s-a născut în California, SUA, din părinți români.

„Am vorbit cu antrenorul lor puțin, e grozav. Evident, au un nou staff acum. Voi fi foarte încântată dacă voi primi această șansă. Cred că totul merge așa cum trebuie acolo, obiectivele și viziunea staff-ului sunt strălucitoare”, a declarat Sabrina Ionescu. 

Draft-ul WNBA va fi în premieră virtual, din cauza pandemiei de coronavirus. Candidații vor fi la casele lor, în loc să meargă într-o locație centrală, iar Cathy Engelbert de la WNBA va anunța selecțiile de la ea de acasă. Asociația a trimis candidaților desemnați ca favoriți șepci cu toate cele 12 echipe, un hanorac și confetti pentru a sărbători în funcție de alegere. 

„Sabrina Ionescu e perfectă pentru New York Liberty”

„Sabrina Ionescu e o alegere clară. Are o prezență dominantă în afara terenului, care se potrivește cu jocul ei implacabil. E un adevărat star. Puține speranțe WNBA atrag atenția precum o face ea” scriu cei de la NY Times. 

„E perfectă pentru New York Liberty. Nu doar jocul ei, care e la un nivel superior, ci și personalitatea ei, motivația, dorința de a învinge. Se descurcă foarte bine sub presiune”, a declarat Rebecca Lobo, analist ESPN, ex-jucătoare la Liberty. 

Sabrina, care spune că a fost la New York doar de două ori până acum, e încântată de ideea de a juca la Barclays Center: „Potențialul de marketing care e în New York, agitația cred că mă pot ajuta ca persoană și ca brand pentru baschetul feminin. Dacă aș avea această șansă, aș fi entuziasmată să o exploatez cât de bine pot”.

Sabrina Ionescu, legătură specială cu Kobe Bryant

+4 FOTO

Jocul Sabrinei Ionescu i-a atras atenția și lui Kobe Bryant, iar ea a devenit extrem de apropiată, în ultimii ani, de familia marelui baschetbalist care a decedat în ianuarie împreună cu fiica sa într-un accident aviatic. Ionescu a participat la ceremonia comemorativă de la Staples Centre din Los Angeles. 

"Am crescut urmărindu-l pe Kobe, am învățat enorm de multe de la el. Cum să te antrenezi, cât să muncești, cum să te trezești a doua zi și s-o iei de la capăt. Și asta am făcut", a spus ea pe scenă. Apoi a continuat: "Kobe avea planuri mai mari pentru mine decât aveam eu. Vorbeam mereu după meciuri, îmi spunea cum mă descurc, îmi trimitea emoticoane amuzante, când simțeam presiune mă motiva, îmi dădea indicații tehnice și tactice. «Ai prea mult de oferit ca să rămâi în umbră», îmi spunea".

Top 10 speranțe la draft:

  1. Sabrina Ionescu, PG, Oregon
  2. Satou Sabally, SF, Oregon
  3. Lauren Cox, PF, Baylor
  4. Chennedy Carter, SG, Texas A&M
  5. Bella Alarie, SF, Princeton
  6. Tyasha Harris, PG, South Carolina
  7. Megan Walker, SF, UConn
  8. Ruthy Hebard, PF, Oregon
  9. Crystal Dangerfield, PG, UConn
  10. Beatrice Mompremier, PF, Miami

Citește mai multe știri despre Sabrina Ionescu:

Rădăcini tricolore » Sabrina Ionescu, jucătoare cu părinți români, a mai doborât un record în baschetul american

KOBE BRYANT MEMORIAL // VIDEO+FOTO Sabrina Ionescu, amintiri speciale cu Kobe Bryant: „Ne-am uitat unul la altul și mi-a zis: «Nu știu de unde a învățat asta!»”

VIDEO+FOTO Speranța baschetului american e româncă! » Cine e Sabrina Ionescu, ajunsă #1 în SUA, regina ”triple-double” și viitoare vedetă din WNBA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează