SPORTURI  »  BASCHET  »  ACUZAŢII

Scandal la baschet: ”Am ratat calificarea la Euro deoarece federaţia s-a zgîrcit să aducă un antrenor mai bun”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 septembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 12 septembrie 2012 16:41

Preşedintele ANST, Carmen Tocală, a declarat că ”naţionala” de baschet masculin se putea califica la CE din 2013, dacă forul de profil nu se zgîrcea să aducă un antrenor mai bun, care ar fi primit 100.000 de euro dacă şi-ar fi atins obiectivul.

"Sînt neagră de supărare pentru ratarea turneului final. Avem patru antrenori pe listă, din SUA, Macedonia, Grecia, plus cel de la Beşiktaş, toţi cu pretenţii financiare, dar şi cu rezultate. Federaţia s-a zgîrcit la bani, în conturi existau 200.000 de euro, bani strînşi doi ani din venituri proprii, pentru campania asta. România avea şanse să se califice, trei echipe s-au calificat din grupa noastră, iar noi, am rămas cu şansa în mînă şi cu banii în cont”,  a acuzat Tocală.

A precizat apoi: ”Bugetul total pentru antrenor şi premierea jucătorilor, dacă se obţinea calificarea, era de 200.000 de euro. Antrenorul ar fi avut 50.000 de euro prin contract, plus aceeaşi sumă drept bonus pentru calificare, iar băieţii ar fi împărţit restul de bani ca premiere. Banii există şi acum în contul federaţiei, în valută, de ce au adus un antrenor care nu avea contract la nici o echipă de club? Am ratat o şansă mare, după atîţia ani. Au ţinut banii la ciorap, acum pot fi fericiţi, au bani de salarii încă un an".

Antrenorul naţionalei României a fost sîrbul Mladen Ostojici, fost tehnician la BCM U Piteşti şi CSM Bucureşti, numit de conducerea federaţiei la 6 iulie, cu doar trei zile înaintea reunirii echipei. Tocală a fost preşedinte al FR Baschet pînă la data de 31 mai, cînd a devenit preşedinte al ANST. Conducerea interimară a Federaţiei Române de Baschet este asigurată de secretarul general Dan Berceanu.

Naţionala masculină a încheiat, marţi, campania de calificare la CE din 2013, cu un bilanţ de o victorie şi şapte înfrîngeri: 90-84, la debut, cu Olanda, 64-80 cu Georgia, 79-84 cu Bosnia, 53-89 cu Letonia, 74-80 cu Olanda, 74-91 cu Georgia, 53-98 cu Bosnia-Herţegovina şi 77-85 cu Letonia.

Din grupa D, în care a evoluat România, s-au calificat direct la turneul final din Slovenia primele două clasate, Bosnia şi Georgia, dar şi Letonia, aflată printre cele mai bune patru formaţii de pe locul trei, din toate cele şase grupe. România a participat ultima dată la un turneu final european în 1987, cînd a ocupat locul 12 (ultimul).

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (5)
red77
red77  •  13 Septembrie 2012, 07:24

asta cred ca era beata cand a declarat prostiile astea ! am vazut la digi vreo 3 meciuri ale echipei noastre si a fost vai mama noastra ! putea sa fie antrenor si sergio scariolo sau ettore messina ca tot ultimii eram ! am vazut o gramada de aruncari de 3 puncte care nu atingeau nici macar inelul sau altele tot de 3 puncte care loveau muchia panoului ! nu cred ca ii mai invata antrenorul baschet la 25 de ani

cordos_eu
cordos_eu  •  12 Septembrie 2012, 20:58

si abia atunci am putea spera la calificare. am putea spera si fara echipa de Euroliga si chiar si fara ca jucatorii de nationala sa joace in aceeasi echipa. dar am avea nevoie dupa cum bine spus, de cate un antrenor de clasa la ambele nationale si cate 2 jucatori naturalizati. Dykes si inca un american la masculin, la feminin doua americance. se gasesc si la noi in campionat de valoare foarte buna pt ca aici strainii sunt cei mai buni marcatori. dar iar, cine sa gandeasca in tara asta?

cordos_eu
cordos_eu  •  12 Septembrie 2012, 20:55

poate daca am avea o echipa de Euroliga, de exemplu la Cluj. si toti sa joace impreuna si la club si la echipa nationala. si 5-ul de baza sa fie format din Moldoveanu, Baciu, Nicoara si 2 americani de valoare naturalizati (Dykes de la Mobitelco si inca unul). doamna Tocala, nu inteleg de ce nu naturalizati cate 2 americani si la baieti si la fete! au ele Bosnia si Georgia si nu avem noi, ne-ar ridicat mult nivelul. tot doamna Tocala trebuie sa inteleaga ca la ambele nationale avem nevoie de antrenori straini!! nu exista nici un antrenor de baschet roman macar decent, si noi avem nevoie nu de unul bun si foarte bun.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close