SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

GALERIE FOTO + VIDEO Shaquille O'Neal face dezvăluiri uluitoare! Cât cântărea în perioada Lakers, divergențele cu Kobe Bryant + Schimbarea spectaculoasă din prezent

Shaq în duel cu Vlade Divac, în 2002 (foto: Imago) +8   FOTO
Shaq în duel cu Vlade Divac, în 2002 (foto: Imago)

Articol de - Publicat marti, 14 noiembrie 2023 13:47 / Actualizat marti, 14 noiembrie 2023 13:56

Shaquille O'Neal, 51 de ani, a fost mereu în prim-plan, fie pentru prestațiile foarte bune în NBA, fie pentru aspecte care nu aveau neapărat legătură cu ele. De-a lungul anilor, s-a tot speculat în ceea ce privește greutatea pe care legendarul baschetbalist o avea. Recent, Shaq a dezvăluit cât cântărea în 2002, când a cucerit titlul cu Los Angeles Lakers.

Shaquille O'Neal este unul dintre cei mai puternici jucători din NBA din toate timpurile. În ultimii ani, fostul baschetbalist a devenit un obișnuit al emisiunilor de analiză. Pe lângă asta, Shaq e și un afacerist de succes.

Shaquille O'Neal  (foto: Guliver/Getty Images)
De la stânga la dreapta: Mitch Richmond, Reggie Miller, Karl Malone, John Stockton, Shaquille O'Neal, Gary Payton și Hakeem Olajuwon (foto: Guliver/Getty Images)
Shaquille O'Neal (foto: Guliver/Getty Images)
Shaquille O'Neal (foto: Guliver/Getty Images)
Shaq în duel cu Vlade Divac, în 2002 (foto: Imago)
+4 FOTO

În dialog cu Tom Brady, Larry Fitzgerald și Jim Gray la SiriusXM Sports, cvadruplul campion a vorbit despre importanța exemplelor și a sprijinului familiei în atingerea succesului, despre cum a reușit să continue să se distreze în timpul și după cariera sa în NBA și despre cum a folosit criticile în beneficiul său. Mai mult, a dezvăluit cât cântărea în perioada sa de glorie, când juca la Lakers (1996-2004).

În primul sezon al lui Phill Jackson la cârma lui Lakers aveam 156 de kg. Am avut o vară minunată și m-am întors cu 175 de kg la antrenamente. Apoi, la ultimul titlu aveam 188 de kg. 
Când am fost transferat la Miami Heat, Pat Riley m-a pus să fac antrenamente ca alea din armată, așa că am ajuns la 147 kg. 
Problema asta cu greutatea mea a fost mereu un drum cu suișuri și coborâșuri.

- Shaquille O'Neal

Dacă O'Neal a cântărit într-adevăr 188 de kg, asta l-ar face cel mai greu jucător din istoria NBA. Niciun jucător nu a cântărit vreodată oficial mai mult de 181 kg, scrie si.com.

Printre dezvăluirile făcute s-a numărat și aceea că nu era foarte atent la alimentație și era, de multe ori, indolent la antrenamente. 

Shaquille O'Neal are o înălțime de 2,16m și greutatea ideală, după cum mărturisește, a fost 147 de kg. În ultimele sezoane din carieră, a avut peste 160 de kg. Cu toate astea, prestațiile sale au fost sclipitoare, iar kilogramele în plus nu i-au afectat prestațiile în cei peste 19 ani jucați în NBA.

CV-ul său e impresionant: 4 titluri de campion în NBA, 6 finale jucate, un MVP al sezonului, trei MVP-uri în finale și un titlu de cel mai bun marcator.

De-a lungul carierei, Shaquille a fost supus la diete drastice, iar după retragere, când acumulase multe kilograme în plus, și-a impus să slăbească, a revenit la antrenamente în sala de forță și a dat jos peste 20 de kg. Recent, el și-a etalat fizicul impresionant destul de impresionant pentru un bărbat de 51 de ani.

Shaquille O'Neal, criticat de regretatul Kobe Bryant pentru indolența arătată la antrenamente

Shaquille O'Neal face dezvăluiri uluitoare! Cât cântărea în perioada Lakers, divergențele cu Kobe Bryant + Schimbarea spectaculoasă din prezent
Shaq și Kobe în vremurile bune (foto: Imago)

Kobe Bryant nu a făcut niciodată un secret din faptul că era nemulțumit de atitudinea lui Shaq pe vremea când erau colegi. Regretatul simbol al lui Lakers spunea în urmă cu mai mulți ani că O'Neal nu muncea în vacanțe și asta îl scotea din minți. Cei doi s-au împăcat și au rămas buni prieteni până la moartea neașteptată a lui Kobe în 2020.

VIDEO // NBA // Victor Wembanyama se pregătește să joace primul meci pe „Madison Square Garden”: „Nu e atât de mare precum credeam”

Citește și alte articole:

Marea evadare » „Cred că am fost beat 12 nopți din 14” » Geraint Thomas, fost câștigător în Turul Franței, vacanță extremă în intersezon
ANGLIA
Marea evadare » „Cred că am fost beat 12 nopți din 14” » Geraint Thomas, fost câștigător în Turul Franței, vacanță extremă în intersezon
Simona Halep filmează în deșert » Imaginile postate pe Instagram
PROIECT
Simona Halep filmează în deșert » Imaginile postate pe Instagram

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează