SPORTURI  »  BASCHET  »  FIBA EUROCHALLENGE

Steaua Bucureşti, în grupele Eurochallenge! CSU Ploieşti, eliminată încă din primul tur!

Articol de GSP - Publicat joi, 07 octombrie 2010 00:00

Steaua Bucureşti s-a calificat în grupele FIBA Eurochallenge. Cea de-a doua echipă implicată în această competiţie, CSU Ploieşti a ratat accederea în următoarea fază.

Steliştii i-au învins pe cei de la BC Kiev, scor 79-66 (36-29), şi în manşa retur din turul turul întîi.  Steaua nu a avut emoţii în deplasarea din Ucraina, conducînd la scor în primele trei sferturi, iar la adăpostul scorului pozitiv din tur (77-59) a obţinut o calificare lejeră în faza grupelor.

Marcatorii echipei Steaua au fost Turner 25 puncte, Lucici 14, Coleman 11, Jackson 11, Stănescu 10, Nikolov 6, Mandache 2, în timp ce pentru formaţia ucrainiană s-au remarcat Kovalenko şi Ryabchuk, ambii cu câte 13 puncte

În faza următoare a competiţiei, steliştii vor evolua în grupa F, cu Okapi Aalstar (Belgia), Antwerp Giants (Belgia) şi Lokomotiv Kuban Krasnodar (Rusia), urmînd să debuteze,  pe 16 noiembrie, în deplasare, cu Okapi Alstar.

Campioana României la baschet masculin, CSU Ploieşti a ratat calificarea în faza grupelor FIBA Eurochallenge, deşi a învins formaţia ucrainiană Khimik Yuzhny, scor 91-86 (44-44), în manşa a doua a turului preliminar.

Prahovenii au reuşit să încheie în avantaj primul sfert, 27-25, după o revenire în ultimele minute, graţie jocului excelent al lui Burlacu. În debutul sfertului secund, antrenorul Arnautovici s-a ales cu un fault tehnic, pentru comentarii la adresa arbitrajului, dar Khimik nu a ştiut să profite de şansă, astfel că gazdele s-au distanţat la 35-29 (min. 14). Avantajul a fost anulat apoi în cîteva minute, oaspeţii egalînd rapid, 38-38, şi preluînd conducerea, 42-44 (min 19), pentru ca la pauză tabela să arate 44-44.

La reluare, CSU Ploieşti s-a detaşat din nou, 50-44 şi 67-61, dar replica adversă nu a întîrziat (70-71), Khimik punînd presiune pînă la final (80-81). Gazdele au cîştigat dramatic returul, americanul Mack marcînd două triple consecutive (91-86), cînd mai erau cîteva secunde. Calificarea a revenit ucrainienilor, care cîştigaseră în tur, cu 90-83.

Marcatorii ploieşteni au fost Burlacu 34 puncte, Mack 18, Tudor 17, Westrol 13, Ilici 5, Calhoun 2, Szijarto 2, în timp ce pentru Khimik s-au remarcat Millage 22 şi Bizaca 18 puncte.

Din 2004, de cînd evoluează în cupele europene, campioana României CSU Ploieşti ratează pentru prima dată fază grupelor, fiind eliminată încă din primul tur. Astfel, în FIBA Eurochallenge, care este a treia competiţie valorică de pe continent (după Euroligă şi Eurocup), baschetul masculin românesc va fi reprezentat doar de Steaua Bucureşti.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează