SPORTURI  »  BASCHET  »  EUROLIGA/MUNICIPAL TÎRGOVIŞTE-ARRAS 72-64

Tîrgovişte, România » CSM a bifat ieri al treilea succes în Euroligă!

Malașenko și
Currie s-au
luptat aprig
pentru minge
Foto: Marius Tudor
(Tîrgoviște)
Malașenko și Currie s-au luptat aprig pentru minge Foto: Marius Tudor (Tîrgoviște)

Articol de - Publicat joi, 29 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 28 noiembrie 2012 21:28

Fetele de la CSM Tîrgovişte au obţinut, aseară, într-o atmosferă incendiară, a treia victorie consecutivă, contra celor de la Arras Pays D'Artois


Ieri după-amiază, în fosta Cetate de Scaun şi dacă nu ştiai drumul spre Polivalentă, l-ai fi găsit chiar dacă te numeai Stevie Wonder. Vreo 2.000 de oameni, care cu maşini, care ca spre promenadă, curgeau către sala în care fetele de la CSM se pregăteau să bată pe Arras Pays D'Artois. O formaţie care înregistrase 3 eşecuri pînă acum, dar care a jucat în 2011 finala FIBA Europe Cup, a doua competiţie după Euroliga în care tîrgoviştencele reprezintă, în premieră, România.

Pînă aseară, CSM bifase două victorii şi tot atîtea eşecuri. Înfrîngerile aproximativ programate, în faţa italiencelor de la Famila Schio, în ultima secundă, şi la Istanbul, contra celor de la Fenerbahce. Iar un meci la Istanbul în această grupă e cam egal cu a te duce pe "Camp Nou", contra Barcelonei, la fotbal!

Currie şi Boriga se pricep la baschet
"Tocmai de asta mă tem. De o echipă care vine la noi să încerce gustul victoriei", declarase înaintea partidei americanca Monique Currie, una dintre vedetele echipei noastre. Sala aproape plină a trepidat una cu fetele îmbrăcate în portocaliu. Se scanda "CSM, victorie!", dar şi "Rooo-maaa-niii-aaa!". Monique Currie a ştiut ce spune. Baschetbalistele în vişiniu, franţuzoaicele adică, au încovoiat parchetul sălii din oraşul străjuit de Turnul Chindiei. La pauză s-a intrat cu 40-30 pentru CSM. Bătut pe umeri ca pentru felicitări, Gabriel Boriga, primarul oraşului şi preşedintele onorific al tîrgoviştencelor, fost manager al echipei naţionale de baschet, a strecurat printre strîngeri de mîini: "Nu e terminat meciul. Sînt valoroase, iar 10 puncte în baschet pot să nu însemne mare lucru".

Un avantaj ca o acadea
Currie şi Boriga au văzut ceva baschet la viaţa lor. În sfertul al treilea, despre care se spune că e cel mai important în baschet, avantajul de 10 puncte luat după primele două se topea ca o acadea. Lîngă mine, Michael Mathon de la "Radio Planette" din Arras, urlă ca Ilie Dobre! Dikeolaukos, antrenorul grec al lui CSM, sezonul trecut al celor de la Fenerbahce, cere un time-out. 2.000 de oameni se ridică în picioare şi strigă "Rooo-maaa-nii-aaa!". Parcă am fi pe Arena Naţională! Sorana Cîrstea agită fularul.

Felicia Filip e mai emoţionată ca atunci cînd cîntă "Baby" alături de Cristi Minculescu! S-a mai jucat cam un minut. Pînă la 72-64. Zeci de secunde pînă la final şi minute bune după, sala a rămas în picioare scandînd "CSM!" şi "Roo-maaa-niii-aa!". A treia victorie consecutivă în Euroligă a unei echipe româneşti de baschet feminin care cu doar un an şi jumătate în urmă abia se reînfiinţa!

Sorana Cîrstea: "Mă fascinează jocul colectiv"
Soprana Felicia Filip, oficialul rapidist Constantin Zotta şi jucatoarea de tenis Sorana Cîrstea au fost printre VIP-urile care au făcut aseară galerie pentru fetele de la CSM. Dacă Felicia Filip e deja o prezenţă obişnuită în sala tîrgovişteană, Sorana Cîrstea a mărturisit că "deşi sînt originară din Tîrgovişte, e pentru prima dată cînd vin la un meci al fetelor. Mă fascinează jocul colectiv, mai ales că eu practic un sport individual. M-am tot uitat la antrenorii de la CSM, au strigat tot meciul. În tenis, nici dacă stai în tribună ca antrenor n-ai voie să vorbeşti! Poate cîteodată aş simţi şi eu nevoia să mă îmbărbăteze cineva într-un asemenea mod", a încheiat, zîmbind, Sorana Cîrstea.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează