SPORTURI  »  BASCHET  »  EUROLIGA / FENERBAHCE ISTANBUL-CSM TÎRGOVIŞTE 73-48

Turcul plăteşte, turcul cîştigă » Fenerbahce s-a distrat cu CSM Tîrgovişte în Euroliga

Gabriela Mărginean a marcat cele mai multe puncte pentru CSM, 16
Gabriela Mărginean a marcat cele mai multe puncte pentru CSM, 16

Articol de - Publicat joi, 01 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 31 octombrie 2012 23:42

Fener, una dintre cele mai bogate echipe din Euroliga feminină, a cîştigat net disputa cu campioana României.

Încă de la tragerea la sorţi a grupelor Euroligii, campioana României a bifat două înfrîngeri în grupă. Erau meciurile cu Fenerbahce Istanbul, echipa care şi-a propus în acest an să joace finala şi care în sezonul trecut a acces pînă în Final Four.

Era însă o întîlnire specială pentru antrenorul CSM-ului, grecul George Dikeoulakos, cel care a pregătit sezonul trecut chiar campioana Turciei! În locul său a fost adus însă Roberto Iniguez, ibericul ce a cucerit trofeul sezonul trecut cu Ros Casares. Şi turcii au plătit şi cînd a fost vorba de transferuri.

Au venit la Istanbul poloneza Bibrzycka, una dintre cele mai precise aruncătoare de la trei puncte, Cappie Pondexter, americanca venită din Rusia, de la Ekaterinburg sau bielorusa Veremeenko. Acestea doar s-au adăugat Dream Teamului format din jucătoarele din sezonul trecut precum Matovici, McCoughtry, Vardarli, Nevin Nevlin.

CSM Tîrgovişte a cedat din start iniţiativa şi, deşi turcoaicele nu au forţat, scorul a fost mereu favorabil gazdelor. Româncele au ţinut cît de cît ritmul pînă la finalul sfertului trei, dar au pierdut apoi clar ultima parte, Fenerbahce cîştigînd la final cu 73-48! O înfrîngere programată.

Pentru CSM urmează disputa cu rusoaicele de la Nadejda Orenburg, pe teren propriu, pe 14 noiembrie.

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează