SPORTURI  »  BASCHET  »  CAMPIONATUL NAŢIONAL

"U" Mobitelco Cluj a cîştigat la masa verde cu SCM Universitatea Craiova

mobitelco
mobitelco

Articol de GSP - Publicat marti, 06 aprilie 2010 00:00

Rezultatul înregistrat vineri la partida dintre "U" Mobitelco Cluj şi SCM Universitatea Craiova, în ultimul meci din sezonul regulat din Campionatului Naţional de baschet masculin, scor 84-65, a fost schimbat în 20-0, deoarece oltenii au folosit cinci jucători străini în acelaşi timp pe teren.

Conform comunicatului publicat marţi de către FR Baschet, formaţia din Craiova a folosit în mod deliberat cinci jucători străini în sfertul al patrulea al partidei de la Cluj. "În baza articolului 121, litera a, din Statutul Federaţiei Române de Baschet şi a art 16.2, din Regulamentul General de Organizare a Competiţiilor de Baschet, aprobat în 15 septembrie 2009, Comisia Centrală de Competiţii Legitimări şi Transferări, întrunită în şedinţa din data de 6 aprilie 2010 a omologat rezultatul jocului dintre echipele U-Mobitelco Cluj-Napoca şi SCM U Craiova, cu scorul de 20-0, în favoarea echipei U-Mobitelco Cluj-Napoca, fără punct în clasament pentru echipa SCM U Craiova, datorită nerespectării regulii privind prezenţa unui jucător român permanent pe teren şi utilizarea, în mod deliberat de către această echipă, a cinci jucători străini simultan pe teren, faptă petrecută în sfertul patru al jocului menţionat", se arată în comunicatul FR Baschet. 
Jucătorii străini de la SCM U Craiova aflaţi concomitent pe teren au fost Harvey Trevor, Matici Darko, McCoullough Bryan Stevens, Bassett O'Darrien şi Dragovici Radovan.

Echipa craioveană ar putea fi sancţionată şi cu suma de 2.500 de euro, deoarece a încălcat deliberat regulamentul, deşi a fost atenţionată la acel moment de observatorul meciului. Decizia în privinţa amenzii o va lua Biroul Federal al FR Baschet în prima şedinţă.Ca urmare a deciziei de marţi, SCM U Craiova încheie sezonul regulat pe locul 16, ultimul, cu 34 de puncte. Pierzând şi puncul acordat în cazul înfrângerii, craiovenii au coborât pe ultimul loc, deţinut de BC Gladiator Cluj, înaintea acestei decizii. Astfel, în prima fază din play-out, care debutează la 14 aprilie, echipa craioveană va juca în compania celor de la CSM Oradea (locul 9), iar BC Gladiator Cluj cu Energia Rovinari

Sursa: Mediafax

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
 •  08 Aprilie 2010, 10:48

Sunt sigur ca e o manevra urata - sa fie siguri de victori.. Asa cum zicea si Ghita Sebi (Asesoft) e o mare cooperativa ce graviteaza in zona clujui Rusine !!! Un sport asa frumos o sa aibe grija de astfel de practici

 •  07 Aprilie 2010, 11:26

Da' mai Scarembeu, explica-mi si mie ce "gescheft" (afacere) face U Cluj cu treaba asta? Peste tot vedeti numai conspiratii din Cluj. Ba ca CFR-ul face blaturi, ba ca U Cluj "nu stiu ce"... Vedeti-va de ale voastre!

 •  06 Aprilie 2010, 17:44

Ar trebui ca ambele echipe sa fie retrogradate din prima divizie.Nu cred ca U Cluj nu are amestec in treaba asta.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează