SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

VIDEO Fiii lui LeBron, 11, respectiv 8 ani, au primit deja oferte! Cum vrea să îi transforme King James în staruri și cum se compară cu alți copii celebri din NBA

Articol de - Publicat joi, 07 aprilie 2016 19:13

Genele chiar contează atunci când vine vorba de talent. Puștii lui LeBron James, starul celor de la Cleveland Cavaliers, au moștenit din plin calitățile tatălui lor și i-au lăsat cu gura căscată pe americani.

LeBron Jr. (11 ani) și Bryce (8 ani) evoluează pentru grupele școlare ale celor de la North Coast Blue Chips, iar echipele lor au reușit să câștige trofeele puse în joc în cadrul unui turneu din Akron.

Pe net circulă deja imagini cu superfazele realizate de cei doi, iar americanii s-au grăbit să îi propună în NBA. Profitând de ziua liberă, LeBron a mers să își vadă copiii în acțiune, iar reacțiile sale la marginea terenului sunt absolut demențiale.

LeBron Jr. a primit deja oferte de bursă din partea colegiilor de top din State încă de anul trecut, lucru care l-a nemulțumit pe tatăl său: ”E o nebunie! Nu cred că ar trebui să fie permis”.

”Nu vreau să îi antrenez încă”

În decembrie, cei doi puști au mers alături de tatăl lor la un antrenament al lui Cavs. Ar putea părea că LeBron le oferă un avantaj uriaș copiilor săi, însă lucrurile nu stau chiar așa. ”Îi las pe antrenorii lor să îi pregătească, nu îi antrenez eu”, spunea James pentru cleveland.com. ”În momentul acesta vreau să îi las să se distreze. Vreau să se simtă bine, să joace tare și să o facă pentru echipă. Asta e tot ce contează acum”.

”Bronny (n.r. - fiul cel mare) e la vârsta la care nu are nevoie de presiune din partea mea. O să-l învăț și eu când o să mai crească”, spune LeBron, care contrazice un pic strategia folosită în fotbal, unde copiii sunt copleșiți de informații și scheme atunci când vine vorba de sport.

Totuși, James vrea să se implice și în dezvoltarea lor ca sportivi: ”Cred că o să aștept până împlinesc 13-14 ani până să îi ajut”.

Nu i-au luat numărul

Deși era de așteptat ca Bronny și Bryce să joace cu numărul tatălui lor, 23, cei doi au ales altele. Chiar pe cele ale rivalilor săi de la Oklahoma City Thunder și Golden State Warriors. "Îmi place că au ales să meargă pe drumul lor”, spune LeBron. Bronny a ales numărul 0, purtat de Westbrook, în timp ce fratele său mai mic îmbracă numărul 30, purtat de MVP-ul Steph Curry.

Exemplul fraților Curry

Bronny și Bryce nu sunt primii copii de superstaruri cu șanse mari să ajungă în NBA. Cel mai faimos exemplu este de departe cel al familiei Curry, unde Stephen și Seth i-au călcat pe urme tatălui Dell. ”Am fost norocos că s-au îndreptat spre baschet, dar și pentru că au avut încredere în mine și m-au lăsat să îi învăț. Ca antrenor, am încercat să le transmit obiceiul de a se antrena. Dacă te antrenezi bine, atunci joci cum trebuie”, spunea Dell Curry pentru cleveland.com.

Spre deosebire de puștii lui LeBron, frații Curry au avut de îndurat o presiune mai mică de a călca pe urmele tatălui lor: ”Serios, singura presiune pe umerii lor a fost legată de aruncările mele, dacă vor reuși să ajungă la același nivel. Eram renumit pentru asta. Semnele au fost bune de la început, mereu au putut să arunce ca mine”.

Între timp, Steph e campion și MVP cu Golden State și e mare favorit să câștige ambele trofee și în 2016. Fratele său mai mic începe să se impună și el la Sacramento Kings.

Sfaturi de la unchiul Kobe :D

Zaire, fiul de 14 ani al lui Dwyane Wade, s-a îndreptat și el către baschet, iar tatăl său încearcă să îl ajute cât de mult poate. Ca orice copil, Zaire are tendința de a ignora sfaturile tatălui său. Nu-i ca și cum ar avea două inele de campion NBA puse în bibliotecă acasă. Oh, wait... :D

După ce a văzut că nu reușește să își convingă fiul să arunce mai des la coș, Wade a decis să îl bage în ședință alături de... Kobe Bryant. Starul lui Lakers a vorbit despre momentul amuzant: ”Am discutat un pic cu Dwyane despre evoluția băiatului său... L-am întrebat de câte ori a aruncat la coș. Dwyane mi-a spus că insuficient, așa că i-am zis băiatului: «Dacă vrei să fii ca unchiul Kobe, atunci trebuie să arunci mai mult». Moment în care Dwyane a sărit: ”Vezi! Ți-am spus eu”. Am râs destul de mult după asta”.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează